2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Mennyit fizetnek a hazai utazók szállásra a hotelek újranyitása után?

 utolsó frissítés: 09:23 GMT +2, 2020. június 22.

A hazai hotelek és panziók árainak első elemzése alapján nem változott jelentősen egy éjszaka ára a turizmus újraindulását követően - derül a Travelminit.ro szállásfoglaló oldal felméréséből.

Az elemzés azért is érdekes, mert a hotelek újranyitásakor és a turizmus újraindulásakor a legnagyobb kérdést a szállások árának változása jelentette. A nyári szezon lerövidülése, az extra higiéniai intézkedések és a távolságtartás olyan tényezők, amelyek a közvéleményt arra engedték következtetni, hogy a szállásárak növekedni fognak. A szállásfoglaló oldal szerint azonban az árakban nincs nagy változás, a hazai utazók 90 és 350 lej közötti árat fizetnek egy éjszakára, két személy számára, a szállás típusától függően.

250 lej/éjszaka: egy éjszaka átlagára, egy hotelszoba esetében

A Travelminit.ro adatai szerint, azok a hazai utazók, akik belföldön szeretnének utazni, az utóbbi időben szállástípustól függően 90 és 350 lej közötti árat fizetnek egy éjszakáért két személy esetében, reggelivel együtt. Így egy három éjszakás üdülés átlagára egy pár számára 734 lej, egy két felnőttből és két gyerekből álló család számára pedig eléri az 1000 lejt.

A legolcsóbb szálláslehetőségeket az agroturisztikai üdülőhelyek, panziók jelentik, ahol egy éjszaka ára körülbelül 150 lej két fő számára, reggelivel együtt. A legdrágább opciók jelenleg az 5 csillagos tengerparti hotelek, amelyeknél az ár meghaladja a 350 lejt egy éjszakára, két főre.

A szállásfoglaló oldal közleményéből az is kiderül, hogy náluk a belföldi célpontok közül eddig a hegyvidéki üdülőhelyek és a gyógyfürdők, a természetközeli, valamint az elszigetelt panziók és hotelek a legkeresettebbek.

Elsőnek a gyermekes családok foglaltak, előnyben részesített fizetőeszköz a vakációs jegy

Az újraindulást követő első 3 hétben a vállalatnál regisztrált foglalásoknak közel fele gyermekes családoktól származik. A közelményük szerint a vakációs jegyek jelentős lendületet adtak az iparágnak, így júniusban ők is 23%-kal több vakációs jegyes foglalást jegyzett, mint 2019-ben.

"Annak ellenére, hogy a foglalások abszolút értéke nem éri el a tavalyit, 2020 júniusában a legnagyobb növekedésnek örvendhettünk, ami a vakációs jegyekkel történő szálláskeresést illeti" - nyilatkozta Ambrus Tímea, a Travelminit operációs menedzsere.

Az új turizmus: foglalás előleg nélkül és ingyenes lemondással

Arra is kitérnek, hogy az utazók főként olyan szálláshelyeket keresnek, ahol a foglalás lemondási feltételei rugalmasak, és a foglalás lehetséges előlegfizetés nélkül is. Inkább az utolsó pillanatban (last minute) foglalnak, ennek köszönhetően a Travelminit.ro oldalon 12%-kal növekedett azon foglalások száma, amelyeknél az érkezés előtt kevesebb, mint 14 nappal foglaltak a vendégek. (közlemény)

turizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális