2021. október 19. keddNándor
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2724 RON
HUF = 1.3714 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,669.78(-0.32%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

A járvány miatt bajba került vállalkozók beruházásait finanszírozná a magyar kormány

 utolsó frissítés: 13:17 GMT +2, 2020. június 22.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel, határon átnyúló fejlesztési pályázatot hirdet a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. - írja a szervezet hétfői tájékoztatójában.

A tájékoztatás szerint a CED20C elnevezésű pályázat kiemelt célja a munkahelyteremtés és a munkahelyek megőrzése a magyar vállalkozások határon átnyúló beruházásainak támogatásán keresztül.

Hangsúlyozzák, a CED a pályázati lehetőség révén a magyar vállalkozások és a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásához és további fejlődéséhez kíván hozzájárulni.

A programmal elsősorban azon Magyarországgal szomszédos országokban gazdasági tevékenységgel vagy kapcsolatokkal rendelkező magyar vállalkozások számára teremtenek lehetőséget az eredményeik fenntartására és bővítésére, amelyek a koronavírus-járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek.

A szinte valamennyi ágazatot felölelő pályázati felhívás keretében elsősorban infrastruktúrafejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és építésre igényelhető beruházási támogatás.

A beérkezett pályázatokat 2020. december 31-ig bírálják el. A támogatás maximális értéke 276 688 000 forint, az intenzitásának maximuma pedig a projekt összes elszámolható költségének 60 százaléka - ismertetik.

Pályázati feltételekről és egyéb információkról bővebben a CED weboldalán olvashatnak. 

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. egyébként a magyar külügyminisztérium szerveként közép-európai exportösztönzési és gazdaságfejlesztési törekvések operatív megvalósításáért felel, a St. Georgius Manager Clubbal együttműködve tavaly ősszel szervezték meg Marosvásárhelyen az első Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Konferenciát, amelyről bővebben is beszámoltunk (mti, hírszerk.)

pályázattámogatásgazdaságélénkítésMagyarország
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális