2021. március 8. hétfõZoltán
EUR = 4.8831 RON
USD = 4.0924 RON
HUF = 1.3333 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,524.36(0.23%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Érintésmentes menüvel állt elő egy sepsiszentgyörgyi startup

 utolsó frissítés: 15:25 GMT +2, 2020. június 11.

Már több háromszéki vendéglátó egység is használja annak a sepsiszentgyörgyi startupnak a megoldását, amely érintésmentes menüt dobott piacra cMenü néven. A Contactonomy startup fejlesztésének igénybe vételéhez mindössze okostelefonra van szükség, amelyen keresztül a vendégek elérhetik a kínálatot, így a klasszikus papír alapú menü használata fölöslegessé válik.

A nemrég indult vállalkozás alapötletét átírta a koronavírus-járvány, korábban azt tervezték, hogy marketing- és értékesítés-kezelési adatközpontú rendszerrel lépnek piacra, a járvány hatására viszont egy olyan terméket álmodtak meg, amely gyakorlati és gyors segítséget tud nyújtani a HoReCa (Hotels, Restaurants, Cafés) szektornak. 

"Arra törekedtünk, hogy konkrét megoldást kínáljunk, úgy a vendéglőknek, mint vendégeiknek. A cMenü-vel csökkenthető a vírus terjedésének kockázata, elősegíti a vendégek biztonságérzetét, ugyanakkor egyedi élményt is nyújt. A klasszikus étlapok vagy itallapok rendszeres tisztítását minisztériumi rendelet írja elő, és nagy figyelmet igényel, különösen a mostani helyzetben. A megoldásunk pedig olyan érintkezésmentes technológiákon alapul, mint például az NFC vagy a QR kód. Mindössze a hagyományos értelemben vett fizikai, nyomtatott menüre kínálunk egy digitális, virtuális alternatívát, nem a pincéreket szeretnénk helyettesíteni, elvenni a munkájukat" – részletezte Dolcsig Szabolcs, a Contactonomy vállalkozás alapítója a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

Úgy értékelik, hogy a piac pozitívan reagált az innovatív kezdeményezésre, rövid idő alatt több városból is érkezett megkeresésük. A megoldással kapcsolatban arra is rámutatnak, hogy a praktikussága mellett gazdaságos is, hiszen az egy éves előfizetési díj kevesebb, mint a 3-4 hétre elegendő egyszer használatos menü nyomtatási költsége. A cMenü jelenleg három változatban (Lite, Lite+ ill. Pro), valamint a vendéglők méretei szerinti előfizetési csomagokban érhető el.

A közleményből az is kiderül, hogy a vállalat a Központi Régió vállalkozásfejlesztési programja révén, a megyei önkormányzat, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Egyesülete (ASIMCOV), valamint a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával jött létre. (közlemény)

étteremKovászna megyeSepsiszentgyörgykoronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális