2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Hamarosan beindulnak a tengerpartra tartó repülő- és vonatjáratok

 utolsó frissítés: 16:44 GMT +2, 2020. június 08.

Az állami légitársaság (TAROM) közleményt adott ki arról, hogy júliustól indítják azokat a belföldi járatokat, amelyekkel az ország nyugati feléből egy óra alatt el lehet jutni a tengerparti üdülőtelepekre, illetve a Duna-deltába. Járatokat indítanak majd Temesvárról, Nagyváradról és Kolozsvárról, ezek a konstancai Mihail Kogălniceanu reptéren landolnak, és visszafele is közlekednek.

Az állami vasúttársaság (CFR) már június végén újra forgalomba helyezi a „Napvonatot” (Trenul Soarelui) – ezt Dan Costescu, a CFR igazgatója jelentette be, majd hangsúlyozta: emellett már június 12-től meghosszabbítják a Bukarestbe tartó járatokat, egészen Mangáliáig.

Első körben a Nagybánya, Kolozsvár, Beszterce és Bukarest közötti járatokat, valamint a Temesvárról, Jászvásárból és Szucsávából induló járatokat hosszabbítják meg.

Június 26. környékén további 36 új járatot helyeznek forgalomba, amelyekkel el lehet jutni a Fekete-tengerre. Ezek között szerepelnek többek között Szatmárnémetiből, Marosvásárhelyről és Brassóból induló járatok is.

Mint írják, a repülő- és vonatjáratok újraindításával a koronavírus-járvány miatt gyengélkedő romániai turizmus fellendítését kívánják elérni, mindezt úgy, hogy minden higiéniai és járványügyi szabályozást szigorúan betartanak. (monitorulcj, economica.net, hírszerk.)

turizmustengerpartvonatközlekedéskoronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális