2021. február 28. vasárnapElemér
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0209 RON
HUF = 1.3497 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,201.85(-0.76%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Újabb vállalat költözik a Sepsiszentgyörgy melletti ipari parkba

 utolsó frissítés: 16:12 GMT +2, 2020. május 26.

Egy egészségügyi hulladék semlegesítésére szakosodott cég közel 3,7 millió lejt fektet be és körülbelül 12 új munkahelyet teremt a Sepsiszentgyörgy melletti Szépmezőn található ipari parkban - írja Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának honlapja. A honlapon elérhető információk szerint a Sepsi Ipari Park vezetősége kedden, május 26-án írta alá az újabb haszonbérleti szerződést a szépmezői ipari park egy területére.

Az AKSD Romania Kft. egy 4470 négyzetméteres területet kapott használatba, ahol egészségügyi hulladék begyűjtését és kezelését végző egységet létesít. A beszállított egészségügyi hulladék ártalmatlanítása egy teljesen zárt rendszerű sterilizáló berendezésben történik. Az ehhez szükséges új technológiai sor a telephely kivitelezési munkálataival párhuzamosan kerül beszerzésre.

"Az AKSD Románia beruházása minőségibb egészségügyi szolgáltatásokat eredményez. A válság kitörése után ez már a második aláírt szerződésünk, ami azt bizonyítja, hogy vonzóak beruházásösztönző ajánlataink" – hangsúlyozta az ipari park vezetője, Miklós Zoltán.

"Jelenleg a begyűjtött hulladékmennyiségünk közel 40%-a származik Brassó, illetve Kovászna megyékből, így a logisztikai szempontok miatt új, regionális telephely létesítéséről hoztunk döntést. A konkrét helyszín kiválasztásában meghatározó szempontok voltak az Ipari Park infrastrukturális adottságai, a felkínált kedvező feltételek és a park-adminisztráció agilis, támogató magatartása együttesen" – tette hozzá Baranyai József, az AKSD Romania Kft. ügyvezetője.

Május elején számoltunk be arról, hogy egy német befektető is a Sepsiszentgyörgy melletti ipari parkot választotta, múlt héten pedig részletes cikkben foglalkoztunk az ipari parkba tervezett marhavágóhíddal. (sepsiszentgyorgyinfo.ro)

Sepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális