2020. június 4. csütörtökBulcsú
EUR = 4.8398 RON
USD = 4.3112 RON
HUF = 1.3998 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,8%
BET = 8,981.80(1.90%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Vállalkozói konzultációt indított a Maros Megyei Tanács 

 utolsó frissítés: 21:20 GMT +2, 2020. május 20.

Online kérdőív segítségével méri fel a Maros Megyei Tanács, hogy a Maros megyei vállalkozói szférának milyen nehézségeket és veszteségeket okozott a koronavírus-járvány, és a vállalkozóknak milyen javaslatai vannak a gazdaság újraindításához.

A kérdőívvel, amelyet vállalkozókkal és szakmai szervezetekkel együttműködve állítottak össze, azt szeretnék feltérképezni, hogy Maros megyében hogyan érintette a járvány a különböző gazdasági ágazatokat, hogy a korlátozások miatt a cégek milyen intézkedéseket vezettek be az alkalmazottaikat illetően, milyen lépéseket terveznek a következő időszakban.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke szerint a következő hónapok egyik legfontosabb feladata, hogy a gazdaságot érintő intézkedéseket hozzanak, helyi és országos szinten egyaránt, hiszen a koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a vállalkozókat, és ha nem sikerül újraindítani a gazdaságot, akkor ennek nagyon súlyos következményei lesznek.

“Fontos feladat, hogy felmérjük a jelenlegi járvány várható gazdasági hatásait, az egyes ágazatok érintettségét és a gazdasági szereplők reakcióit a kialakult helyzetre. A célunk az, hogy a felmérés tapasztalatainak összegzésével visszajelzést adjunk a kormánynak és segítséget tudjunk nyújtani a Maros megyei kis- és középvállalkozásoknak a felkészülésre, a folyamatosan alakuló helyzethez történő alkalmazkodáshoz” - emelte ki Péter Ferenc.

A Maros Megyei Tanács elnöke azt is elmondta, a kérdőívre kapott válaszokat elemezni fogják, és szakértők segítségével konkrét javaslatokat fognak megfogalmazni arra vonatkozóan, hogy milyen intézkedésekkel, programokkal lehet segíteni a vállalkozókat helyi, megyei, illetve országos szinten. Az elkészült elemzést és a megfogalmazott javaslatokat a megyei tanács továbbítani fogja a helyi önkormányzatoknak, de ugyanakkor a kormánynak és a parlamentnek is.

kérdőívet több ezer Maros megyei kis-, közép- és egyéni vállalkozásnak küldi el a Maros Megyei Tanács, de az intézmény honlapján is megtalálható, így azok is kitölthetik, akik nem kapták meg emailben a kérdőívet. A kitöltési határidő 2020. május 31. (közlemény)

koronavírusválság
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális