2020. szeptember 23. szerdaTekla
EUR = 4.8590 RON
USD = 4.1404 RON
HUF = 1.3419 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,019.56(1.44%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Gazdasági miniszter: nincs garancia arra, hogy júniustól nyaralni lehet Görögországban és Bulgáriában

 utolsó frissítés: 13:37 GMT +2, 2020. május 20.

Jelenleg semmi garancia nincs arra, hogy a román állampolgárok június 1-je után elutazhatnak nyaralni Görögországba, Bulgáriába és Szerbiába - nyilatkozta szerdán a Digi 24 televízióban Virgil Popescu gazdasági miniszter.

A tárcavezető szerint a június 1-jei szezonnyitás javaslatszinten hangzott el, de megállapodás nem köttetett az ügyben. A téma szerepel a négy ország, jövő héten esedékes, kormányfői szintű megbeszélésének napirendjén is.

Popescu szerint mindenképpen meg kell várni, hogy a parlament elfogadja a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályt, mert nem lehet úgy államközi megállapodást kötni, hogy bizonytalan, milyen feltételek között léphetnek be Románia területére a külföldről hazatérő román állampolgárok, illetve az ide látogató külföldi turisták.

A gazdasági miniszter június 15-ét jelölte meg a romániai turistaidény legvalószínűbb nyitónapjának. Azt megelőzően, június 1-je körül kiértékelik a május közepén bevezetett lazítások hatását.

Popescu megerősítette, hogy a vendéglők, kávézók teraszain nem lesz kötelező a maszkviselés.

Azt mondta: nem kezdeményezik semmiféle elválasztófal építését az asztalok közé, mindössze a "normális" fizikai távolságtartást várják el.

Ludovic Orban miniszterelnök kedden informális ülésen vett részt a bolgár és a görög miniszterelnökökkel, valamint Szerbia elnökével, amelyen a négy ország közötti közlekedési korlátozások esetleges lazítása volt a fő téma. (agerpres)

válságkoronavírusturizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális