2021. február 28. vasárnapElemér
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0209 RON
HUF = 1.3497 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,201.85(-0.76%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A Sepsiszentgyörgy melletti ipari parkot választotta egy német befektető

 utolsó frissítés: 17:45 GMT +2, 2020. május 07.

A Sepsiszentgyörgy melletti ipari parkot választotta egy német vállalat a romániai leányvállalata számára - számol be a hírről Sepsiszentgyörgy városának hivatalos honlapja. A közleményből kiderül, a német Rauschert vállalat Romániában kívánja továbbfejleszteni a vállalkozását, a leányvállalata helyszínének pedig a Szépmezőn található ipari parkot választotta.

Mint azt részletezik, a múlt héten zajló versenytárgyalást követően a vállalat 4 400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe az ipari parkban, a főépületben pedig már egy irodahelyiséget is bérelnek. A haszonbérleti szerződést 2020. május 7-én írták alá, hamarosan a vállalat megkezdi a csarnok építését is. A saját csarnok építésével párhuzamosan a cég egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot szándékozik bérelni a parkban, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a termelést.

A cég az ipari kerámia területén folytat tevékenységet, a szépmezői munkapontjukon villamosságtechnikai alkatrészeket fognak összeszerelni, az első szakaszban körülbelül 20 új munkahelyet teremtve a helyiek számára.

„A Rauschert vállalat azon döntése, hogy ipari parkunkba fektet be, megerősíti napi erőfeszítéseinket. Célunk egy olyan környezet megteremtése, amely elősegíti partnereink tevékenységének fejlődését” - idézi a közlemény Miklós Zoltánt, az Ipari Park igazgatóját.

„A kiváló együttműködés, a kedvező feltételek és a jó infrastruktúra fontos szerepet játszottak abban a döntésünkben, hogy ide fektetünk be. Célunk, hogy biztos munkahelyeket létesítsünk, ahol az alkalmazottak jól érzik magukat és szakmailag is fejlődhetnek” - emelte ki Klaus-Dieter Toews, a Rauschert Románia igazgatója.

A német Rauschert cég több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki kerámia alkatrészek gyártásában, és több mint 1 200 alkalmazottat foglalkoztat 16 országban. Jelen van Németországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Japánban, valamint az Egyesült Királyságban. (sepsiszentgyorgyinfo.ro)

Sepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális