2020. december 4. péntekBorbála, Barbara
EUR = 4.8736 RON
USD = 4.0226 RON
HUF = 1.3594 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 9,486.10(1.18%)
Infláció = 2,24%
Alapkamat = 1,50%

Aláírták a szerződéseket a kolozsvári metró és HÉV előmegvalósíthatósági tanulmányainak elkészítéséről

 utolsó frissítés: 13:39 GMT +2, 2020. április 23.

A kolozsvári önkormányzat és az olasz SWS Engineering, a francia Systra és a román Metrans Engineering vállalatokból álló cégcsoportosulás csütörtökön aláírta a kolozsvári metró és HÉV előmegvalósíthatósági tanulmányainak elkészítésére vonatkozó szerződéseket.

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a szerződések aláírását megelőzően elmondta, hogy a Kolozs Megyei Ítélőtábla pár hete elutasította azt a fellebbezést, amellyel az egyik résztvevő vállalat megtámadta az előmegvalósíthatósági tanulmányokra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményeit, így most minden jogi akadály elhárult a szerződés megkötése elől.

A munkát a három nyertes vállalatból álló cégcsoportosulás 30 millió lejből fogja elvégezni. A metropoliszi övezetben működő helyi érdekeltségű vasúttal kapcsolatos tanulmány 14 hónap múlva, a metró előmegvalósíthatósági tanulmányának elkészülte 27 hónapon belül várható.

Emil Boc elmondta, hogy az előmegvalósíthatósági tanulmány elkészítése hatalmas lépés lenne a projektekben, hiszen azt már a tervezési és az építési munkálatok követhetik.

Miről szól a projekt?

A projekt egyik része a Magyarnádas és Bonchida közt meglévő 43 kilométeres vasúti szakaszon – amelyet már javítanak – a HÉV kialakítása. Új állomásokat hoznának létre Kisbácsnál, a Tetarom 1-nél, a Mărăşti-piac környékén, az Írisz negyedben és a reptér környékén. A tervek szerint parkolókat is építenének a végállomásoknál.

A nyugat-kelet vonalon Gyalu és az Írisz negyed között lenne az összeköttetés. Kolozsváron kívül földfelszíni metró, a várost érintő területeken földalatti kialakítását tervezik. Az első szakasz Szászfenestől indulna, és érintené a tervben lévő regionális sürgősségi kórházat, a Vivo! kereskedelmi központot, a Monostor-negyedet, a város központi részét, és egészen az Írisz negyedi hídig haladna, ahonnan tovább lehetne menni a HÉV-vel. A második szakasz a Gyalu és Szászfenes közti szakasz lenne. Annak megépüléséig buszokat biztosítanának a két település között. Ugyanakkor Gyalu és Magyarnádas között is biztosítanának buszokat, hogy az utasok metróval és HÉV-vel is közlekedhessenek. (hírszerk.)

Kolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális