2021. december 3. péntekFerenc, Olívia
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A kolozsvári BBTE elsőként szervez online gazdasági esettanulmány-versenyt

 utolsó frissítés: 10:38 GMT +2, 2020. április 22.

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézete egy országos szinten mindezidáig egyedülálló projektet indít el, online módon megszervezve az Erdély-szintű, középiskolásoknak szóló hagyományos gazdasági esettanulmány-versenyét, amellyel párhuzamosan, szintén online módon a kolozsvári egyetemistáknak szóló online esettanulmány-versenyt is megszervezik.

A két versenyt magába foglaló Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvény a koronavírus-járványra való tekintettel internetes kapcsolat segítségével biztosít „találkozási” lehetőséget a versenyen résztvevő középiskolás csapatoknak, egyetemistáknak, tanároknak és a rendezvény partnervállalatait képviselő vállalatvezetőknek, zsűritagoknak.

A rendezvény részét képező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét 2020. május 16-án 12. alkalommal szervezik, amelyre a korábbi online fordulók teljesítménye alapján a 20 legjobb középiskola csapata jutott be. Az egyetemi hallgatóknak szóló Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyen megközelítőleg szintén ilyen számú versenyző vesz majd részt - áll a közleményben. 

A középiskolás verseny jelentőségét tovább növeli, hogy a döntőn jó eredményeket elérő diákok, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar felvételi szabályzata értelmében, pluszpontokat szerezhetnek, amelyeket a kar magyar tagozatos képzéseire (Gazdasági informatika, Marketing, Menedzsment, Pénzügy és Bank) való jelentkezés során is felhasználhatnak.

„A koronavírus-járvány váratlanul, ugyanakkor jelentős mértékben átalakította az oktatás folyamatát minden képzési szinten. Intézményünk nem csak kihívásként tekint erre az időszakra, hanem egy olyan lehetőségként is, amikor innovatív megoldások bevezetésével meg lehet őrizni, sőt tovább lehet fejleszteni azt a színvonalat, amelyre az ország legmagasabban rangsorolt közgazdasági egyetemi képzésén folyamatosan törekszünk. A középiskolásoknak szervezett versenyünkre idén rekordszámú, mintegy 273 középiskolás diák jelentkezett Erdély minden szegletéből, az online selejtező fordulók eredményei alapján pedig a 60 legjobb diák juthatott be a <<kolozsvári>> online döntő fordulóba" - mondta el dr. Szász Levente, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatért felelős dékánhelyettese. 

Szász továbbá kifejtette: "az egyetemi hallgatóink számára szervezett online esettanulmány-verseny olyan gyakorlati tudás- és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít, amelyet a vállalatvezetők kifejezetten keresnek akkor, amikor új munkatársakat szeretnének toborozni a munkaerőpiacon. A rendezvénysorozat a kolozsvári magyar <<közgáz>> nemzetköziesedési és gyakorlatias oktatási folyamatának szerves része, amelynek eredményeként hallgatóink a közelmúltban az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban, Hollandiában, Norvégiában versenyezhettek a világ legjobbjaival, kiváló - több esetben dobogós - helyezést elérve.” – emelte ki a dékánhelyettes.

A versenyek részletes ütemezése, felhívása az intézet weboldalán , Facebook  és Instagram oldalain lesz követhető.https://www.instagram.com/bbte.kozgaz/

A verseny döntője ugyanakkor élőben követhető majd a versenynapon az intézmény Facebook oldalán(közlemény)

egyetemközépiskolásokversenyBBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális