2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,622.45(0.12%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Alig indult el, máris feltörhették az IMM Invest platformot

 utolsó frissítés: 17:52 GMT +2, 2020. április 17.

Frissítés: A kis- és középvállalkozások hitelbiztosítását végző országos alap (FNGCIMM) elnöke, Dumitru Nancu elmondta, nem kizárt, hogy az oldal működése valóban egy kibernetikai támadás következtében állt le, ugyanakkor arról is beszélt, hogy az indulás pillanatában a platformot 397 ezer felhasználó próbálta betölteni, miközben az országban 475 ezer kis- és közepes vállalkozás van.

Nancu arról is beszélt, hogy reményeik szerint keddre működőképessé tudják tenni az oldalt, ehhez pedig a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) és a titkosszolgálat (SRI) kibertámadásokra szakosodott központjának segítségét is kérni fogják.

*

Nem sokkal azután, hogy pénteken 10 órakor elindították a kis- és középvállalkozások (KKV) válságból való kilábalását lehetővé tevő IMM Invest Románia nevű kormányzati programot, leállt az a honlap, ahol a cégek igényelhetnék az állami garanciás, beruházásra és forgóeszköz-finanszírozásra igénybe vehető hiteleket.

A imminvest.ro platform leállásánál kézenfekvő magyarázat lenne, hogy egyszerűen túl sokan akarták használni a honlapot, a probléma felmerülése után nem sokkal viszont Florin Cîțu pénzügyminiszter rövid bejegyzést tett közzé Facebookon, amelyben arra utalt, hogy támadás (vélhetően hacker támadás) érte az oldalt, és egyúttal ígéretet tett arra, hogy amennyiben kiderül a támadók személye, nyilvánosságra fogja hozni a felelősök névsorát. Arra is ígéretet tett, hogy amíg nem tudják biztosítani az oldal működését, addig egyetlen regisztrációt sem fognak fogadni.

A kormány által az elmúlt 30 év legjelentősebb vállalkozásokat segítő programjaként beharangozott IMM Investre a várakozások szerint nagy lesz az érdeklődés. A program részeként 80 és 90%-os állami garancia mellett lehet hiteleket felvenni úgy, hogy az állam 2020-ra teljesen átvállalja a kamatterheket. (hírszerk.)

KKVválságkoronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális