2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Cîțu támogatná, hogy értékjegyekben adják a gyerekpénzt

 utolsó frissítés: 12:14 GMT +2, 2020. február 18.

Támogatná azt az elképzelést, hogy pénz helyett értékjegyekben (voucher) adják a gyerekpénzt, hogy a szülők biztosan ne költsék más célokra a kiskorúaknak szánt állami támogatást - fejtette ki Florin Cîţu pénzügyminiszter-jelölt a Digi24 műsorában.

Cîţut a gyerekpénz növeléséről kérdezte a műsorvezető, mire a miniszter kifejtette: a kiskorúaknak szánt havi állami támogatás növelését azért halasztották el, mert nem volt meg rá a szükséges költségvetési keret. Hozzátette, keresik és meg is fogják találni a szükséges forrásokat ahhoz, hogy 2020 augusztusától valóban megemeljék a gyerekpénz összegét.

"A kormányfő javaslata figyelemreméltó, ezt a rendszert használják az Amerikai Egyesült Államokban is, hogy a szülők biztosan ne használják más célokra a pénzt, hanem egészségre, oktatásra stb. költsék azt. A rendszer az Amerikai Egyesült Államokban és Finnországban használatos. Ez még nincs eldöntve. (...) Ha döntés születik, ez egy olyan megoldás, amelyet én támogatok. De ez nem azt jelenti, hogy kevesebb a pénz erre. A voucherek szintén pénzt jelentenek. Meg akarunk győződni arról, hogy a pénzt a gyerekekre költik, és nem másra" - mondta Cîţu.

Ludovic Orban miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott, hogy még nem született döntés a gyerekpénzzel kapcsolatban, de felmerült, hogy vannak más lehetőségek is, például az, hogy a gyerekpénzt értékjegyek formájában kapják meg a jogosultak. (agerpres)

gyermek
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális