2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Erdély szintű gazdasági esettanulmány-versenyt szervez középiskolásoknak a BBTE

 utolsó frissítés: 10:08 GMT +2, 2020. február 17.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete 2020. április 24-26. között tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozatot, melynek keretén belül kiemelt helyet kap a már komoly hagyományokkal rendelkező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének eddigi tizenegy évada alatt több mint 1200 középiskolás próbálta ki magát gazdasági esettanulmányok megoldásában, és szerzett életre szóló élményeket, valamint szakmai tapasztalatot. A 2020-as kiadáson az egyetemi felvételihez szerezhető pluszpontok mellett több mint 10.000 lej értékű összdíjazásban részesülnek a legjobb helyezést elérő csapatok. 

A versenyre 3 fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezhetnek Erdély összes, magyar nyelvű oktatást biztosító középiskolájából, 2020. február 25-ig, ezen a linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célja betekintést nyújtani a közgazdász szakma rejtélyeibe a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével valósul meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.

A verseny három fordulós. Az első két forduló feladatát egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. Az online módon zajló selejtező fordulók úgy épülnek egymásra, hogy felkészítsék a diákokat a Kolozsváron sorra kerülő döntőforduló esettanulmányának megoldására és élő prezentálására.

A verseny részletes leírása ide kattintva érhető el.

A verseny szervezői minden középiskolást bátorítanak a jelentkezésre! (közlemény)

középiskolásokBBTEverseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális