2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,442.26(0.51%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Orban a Zsil-völgyét félti a Zöld megállapodástól

 utolsó frissítés: 17:34 GMT +2, 2020. január 09.

Ludovic Orban miniszterelnök csütörtökön úgy nyilatkozott: fontosnak tartja, hogy Románia az ország realitásainak figyelembevételével részesüljön az Európai Unió költségvetéséből.

A kormányfő Brüsszelben, Románia állandó EU-s képviseletének székházában tartott sajtótájékoztatót. Amint arról beszámolt, az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélésen többek közt az uniós költségvetés került szóba, ennek során Orban hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy Románia az ország realitásainak figyelembevételével részesüljön az Európai Unió büdzséjéből.

Érintették a Zöld megállapodás kérdéskörét is, ezzel kapcsolatban a kormányfő aláhúzta, hogy minden országnak eltérő lehetőségei vannak a projekt által feltételezett beruházások és programok megvalósítására, valamint a Zöld megállapodás esetleges negatív hatásainak kivédésére.

A román kormánynak az az álláspontja, hogy a Zöld Megállapodás gyakorlatba ültetését szolgáló átmeneti alapnak lehetővé kell tennie minden ország számára a dokumentumban szereplő célok eléréséhez szükséges költségek fedezését - nyomatékosította a tárgyalások során a miniszterelnök.

Orban kiemelte, figyelembe kell venni, hogy támogatást igényelnek azok a vállalatok, amelyek műszaki korszerűsítésre szorulnak, és hogy bizonyos régiókra külön figyelmet kell fordítani, például a Zsil-völgyére, amelyet jelentős mértékben fog érinteni a Zöld megállapodás megvalósítása. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális