2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,448.01(0.55%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Tíz éves a Junior Business Club

 utolsó frissítés: 17:57 GMT +2, 2019. december 18.

A Junior Business Club egyesület december 14-én ünnepelte 10. születésnapját Sepsiszentgyörgyön.  A Jubileumi Gálán közel 100 meghívott vendég, partner és önkéntes emlékezett az elmúlt 10 év eseményeire.

A gálát Karácsony Zsolt, a Junior Business Club elnöke nyitotta meg, aki néhány emlékezetes pillanatot ragadt ki az elmúlt évekből.

„Az út ködös volt. Annak idején (...) csak annyit tudtunk, hogy valamit szeretnénk. Fejlődni akartunk, kapcsolatokat kötni és ápolni. Olyan  lehetőségekhez és információkhoz juttatni a fiatalokat, amelyeket máshol a hétköznapi életben nem kapnak meg" - mondta.

Az elnök kihangsúlyozta azt is, hogy a 10 év alatt tevékenykedő önkéntesek nem kevés időt, erőt és energiát szakítottak arra, hogy az egyesület jól működjön. Továbbá szeretné, ha ez az erő a jövőben is megmaradna és támogatni tudnák azokat a fiatal, tehetséges vállalkozókat, akik otthon képzelik el a jövőt.

„Nagyon fontos az utánpótlás, hiszen 10 év telt el. Szeretnénk ha újabb juniorok vennének részt a klubban, hogy folytassák azt a küldetést amit mi elkezdtünk" – zárta gondolatait Karácsony.  

Szőcs Endre volt JBC elnök azt mondta, hogy nem teljesen a jelenben meghozott döntések és tettek számítanak, hanem, hogy 10 év távlatában milyen hatása van mindazoknak.  

Kelemen Szilárd szintén egykori JBC elnök köszöntő beszédében elmondta, hogy szükség van a fiatal vállalkozókra a térség fenntartható fejlődéséhez, és olyan közösségekre is, amelyek ezt támogatják. Figyelni kell a trendeket és azokat a területeket, amelyek a térségben fejlődnek, mint például a mezőgazdaság, a turizmus vagy akár az IT ipar.

Az esemény díszvendége Lázár Zoltán, Magyarország külgazdasági attaséja köszöntő beszédében partnerségét és támogatását ajánlotta fel a JBC-nek és a fiatal vállalkozóknak.

A továbbiakban az egyesület gazdasági szervezeteinek vezetői, Bagoly Miklós, az ASIMCOV elnöke, Vajda Lajos, az Országos Klaszterszövetség elnöke, Edler András György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Benkő Pál, a Kovászna Megyei Ceccar elnöke, valamint Bokor-Tóth Zoltán a MultiNR tulajdonosa és Berszány Tibor, a Bertis cégcsoport tulajdonosa szólaltak fel és biztatták a JBC csapatát.

A program kiemelkedő pontja a Junior Business Club és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által kiválasztott fiatal vállalkozók díjazása volt. Az elismerés a fiatal vállalkozói generáció jeles képviselőinek munkásságát ismeri el, akik fiatal koruk ellenére sikeresek és jó példaként szolgálhatnak társaik számára: 

I. helyezett:  Doci Lóránt és Kovács Gábor-Áron, Gado & Gastro Kft.

II. helyezett: Kelemen Mihály, Lotus Pharma Kft.

III. helyezett: Daczó Botond és Mike Botond, Royal Garden Studio Kft.

(közlemény)

Nyitókép: Márton Norbert

JBCSepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális