2021. március 4. csütörtökKázmér
EUR = 4.8784 RON
USD = 4.0503 RON
HUF = 1.3375 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,297.52(0.46%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

StartUp Now: Kovászna Megye Tanácsa már átutalta a kezdő vállalkozásoknak járó támogatásokat

 utolsó frissítés: 13:12 GMT +2, 2019. december 02.

Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt időszakban utalta át a StartUp Now pályázat 38 nyertesének járó 40 ezer eurós támogatások 75%-át, amely vállalkozásonként 30 ezer eurót jelent - számol be közleményében Kovászna Megye Tanácsa. A Központi Régió vállalkozásfejlesztési programjára a megyei tanács a Loop Operations Kft.-vel és a Tudásalapú Gazdaságért Egyesülettel közösen pályázott.

A StartUp Now keretében 400 személy vállalkozási készségeit fejlesztették, míg 38-an, akik az üzleti tervek versenyén a legjobb pontszámot érték el, egyenként 40 000 eurós (178 ezer lej) támogatást kapnak.

A projekt kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kiemelte: "Rendkívül fontosnak tartom ezt a gazdaságélénkítő programot. Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt időszakban utalta át a StartUp Now pályázat 38 nyertesének egyenként a 40 000 euró hetvenöt százalékát, amely vállalkozásonként 30 ezer eurót jelent, vagyis összesen 1,1 millió eurót. A megyei önkormányzat mellett az ASIMCOV – Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Egyesülete és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is hasonló projekteket bonyolít le. Az intézmények partnersége és az együttműködése mentén a StartUp programok által Háromszéken több mint 120 új vállalkozás indult, ez közel 5 millió euró kezdőtőke lehívását jelenti. Azt gondolom, hogy ez a program egy újabb kézzelfogható lehetőség, hogy a kezdő vállalkozók itthon tervezzék és valósítsák meg jövőjüket" - emelte ki a megyei tanács elnöke. 

Grüman Róbert, a megyei önkormányzat alelnöke hozzátette: "Kovászna megyében olyan innovatív és egyedi vállalkozások bővítik a cégek palettáját, mint a hőlégballon állomás, helyi termelők portékáit árusító webshop, levesező, szalmapityókázó, kézműves söröket árusító üzem. Továbbá nagy volt az érdeklődés a gyerekfoglalkozások és különféle sportlétesítmények tekintetében, valamint egészségügyi profilú, illetve különböző fotózási technikákat alkalmazó vállalkozás iránt is. Az a célunk, hogy a Kovászna megyei startup-közösséget megerősítsük, új lendületet adjunk ezáltal is a megyei gazdaság fejlődésének.”

(közlemény)

Kovászna megyevállalkozás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális