2020. szeptember 21. hétfõMáté, Mirella
EUR = 4.8583 RON
USD = 4.1224 RON
HUF = 1.3385 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,932.31(-2.01%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Turisztikai elismerésben részesítették Szovátát

 utolsó frissítés: 14:57 GMT +2, 2019. szeptember 25.

A Romániai Balneoturisztikai Patronátus (Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania - OPTBR) országos balneoturisztikai kongresszusán Szováta kapta a legteljesebb turisztikai célpont (cea mai completa destinație turistică) kategória első díját. 

A Patronátus által előzetesen közzétett pályázati felhívásra települések, turisztikai központok, szállodák jelentkezhettek, ezeket meghatározott kritériumrendszer alapján háromtagú zsűri bírálta el, melynek tagjai a nemzetközi turisztikai piacon tevékenykednek.

A Balneoturisztikai Patronátus célja a romániai gyógyturizmus népszerűsítése, fejlesztésének elősegítése, egykori jó hírnevének visszaszerzése. Az idén Herkulesfürdőn szervezett kongresszus is ezt a célt hivatott szolgálni azáltal, hogy lehetőséget teremt a potenciális fürdővárosok, települések, vendéglátó egységek, szállodák vezetői számára találkozni, tapasztalatokat, javaslatokat megosztani, ötleteket gyűjteni és kapcsolatokat teremteni. 

A város elöljárója megtiszteltetésként gondol a díjra, amely „számunkra tökéletes megerősítés és visszajelzés az elmúlt évek befektetett munkájáról, megvalósításairól, ugyanakkor motiváció a jövőre nézve, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, ne csak megőrizzük, amit eddig elértünk, hanem tovább haladjunk a fejlődés útján, és erősítsük nemzetközi hírnevünket.”

(Közlemény, szerk.)

turizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális