2021. október 20. szerdaVendel
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.2444 RON
HUF = 1.3745 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,707.68(0.31%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

A Facebook és a Ray Ban is okosszemüveget fejlesztene

 utolsó frissítés: 16:34 GMT +2, 2019. szeptember 25.

A Facebook már évek óta dolgozik olyan szemüveg kidolgozásán, amely hatalmas előrelépést jelentene a virtuális valóság (VR) technológia elterjedésében. Mivel a projekt holtpontra került, a további fejlesztések érdekében a Facebook ezentúl együttműködik a Ray-Ban szemüveggyártó céggel – írja az Economica.net.

A Facebook reményei szerint a Ray-Bannal együttműködve piacképes terméket tudnak kialakítani, amelyet a CNBC forrásai szerint 2023 és 2025 között értékesítenének.

A szemüveg lényegében az okostelefonok szerepét venné át. Az elképzelés szerint egy mini képernyőn a felhasználók egy kamera segítségével hívásokat kezdeményezhetnek, valamint élő közvetítést is lebonyolíthatnak valamely közösségi médiában. A szemüveggel hangasszisztens is járna, ezen kívül egy gyűrű fejlesztésén is dolgoztak, amely egy mozgásérzékelővel számos információt nyújthat a felhasználóknak.

Figyelembe véve a projekt komplexitását a megvalósítás és tartósság szempontjából, egyelőre nem tudnak garanciát vállalni arra vonatkozóan, hogy a beharangozott időre valóban elkészülnek vele. Az Economica.net szerint Mark Zuckerberg prioritásként kezeli a szemüveg elkészítését.

Egyébként nem a Facebook az egyetlen, aki nagy érdeklődést mutatott az okosszemüvegek iránt. A Microsoft például most gyártja a HoloLens 2 sisakot, a Snapchat már piacra dobta Spectacles nevű szemüvegét, de más start-up cégek is próbálkoztak. A hírek szerint azonban ezek közül egyik sem bizonyult nagy szenzációnak.

Nagy port kavart különben a Google Glass befuccsolása, amely szintén hasonló okosszemüveg-projekt volt. Egyes elemzők szerint ennek több oka is lehetett: például a szemüveg csillagászati ára, az akkumulátor kevés élettartama, illetve sok olyan hír is szárnyra kapott, hogy a viselőit többen bántalmazták csupán a szemüveg miatt. 

A hírek szerint az Apple is egy hasonló terméken dolgozik, amelyet a tervek szerint jövőre mutatnak be.

(Economica.net, szerk.)

Nyitókép: readwrite.com

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális