2020. szeptember 21. hétfõMáté, Mirella
EUR = 4.8583 RON
USD = 4.1224 RON
HUF = 1.3385 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,961.07(-1.70%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

A kormány nem akarja szavazat alá bocsátani az RMDSZ turizmust szabályozó javaslatait

 utolsó frissítés: 10:18 GMT +2, 2019. szeptember 19.

Egy turizmust szabályozó törvénytervezetet nyújtott be az RMDSZ, amelyet a szakbizottság elfogadott, de a kormánypárt nem volt hajlandó szavazat alá bocsátani, "mert nem tudják biztosítani a többséget" - áll a Szövetség közleményében. 

A javaslat értelmében a turisztikai települések költségvetése egészülne ki abból az 1 százalékos adóból, amelyet a turisták fizetnének be a szállásköltséggel együtt, és amelyből utakat, közvilágítást, helyi beruházásokat lehetne finanszírozni, illetve a köztisztasággal és hulladékgazdálkodással kapcsolatos költségeket lehetne fedezni. Az Európai Unió több tagállamában működik a city tax rendszer - mutatott rá Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor, majd hozzátette: a turisták és szállodaipar így közvetlen módon hozzájárulhat a turisztikailag látogatott települések gondozásával kapcsolatos költségekhez.

 Az RMDSZ a képviselőházban is fenntartja javaslatait, amelyek a kalandparkok jogállását is magukba foglalták - írja a közlemény. 

Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője szerint a közigazgatási törvénykönyv tervezet is hasonló sorsa juthat a következő hetekben, a törvényhozó véleménye szerint ez elfogadhatatlan.

(közlemény)

RMDSZturizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális