2021. március 4. csütörtökKázmér
EUR = 4.8768 RON
USD = 4.0341 RON
HUF = 1.3414 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,287.97(0.37%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A Kovászna Megyei Tanács kőbányát akar vásárolni

 utolsó frissítés: 17:49 GMT +2, 2019. szeptember 02.

Kőbányát vásárol és korszerűsít a háromszéki önkormányzat tulajdonában lévő Kovászna megyei Út és Híd Rt., - írja a Sláger Rádió.

A beruházás célja, hogy így biztosítsák a saját tevékenységeik számára szükséges alapanyagot, másrészt eladásra is termelnének köve.

Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke hétfői sajtótájékoztató elmondta: „a beruházás célja, hogy gazdálkodó önkormányzat akarunk lenni, nem csak a közpénzt felhasználni, hanem azzal úgy gazdálkodni, hogy a tulajdonunkban lévő Kovászna megyei Út és Híd Rt. saját használatára tudja biztosítani a követ és egyéb anyagokat, másrészt eladásra is tudjon kitermelést folytatni”.

A kőbánya Málnásfürdőn van, jelenleg is működik, rendelkezik a hatályos engedélyekkel, és élő szerződésekkel rendelkezik. Egy felújítás azért bőven ráfér, jelenleg brassói magánszemélyek tulajdonában van, akikkel tárgyalnak az eladásról. A tervek szerint megvásárlás után korszerűsíteni és működtetni fogják. Ennek érdekében a háromszéki önkormányzat 66,5 millió lejes tőkeemelést fogadott el az útépítő vállalat részére. Ez az összeg fedezné a kőbánya árát, a technológia fejlesztés költségeit, illetve egy új aszfaltgyártó gép árát is, mondta Tamás Sándor.

A háromszéki tanácselnök rámutatott: a beruházás megvalósulásának egyik fontos szempontja a munkahelyteremtés is. Az Oltmente ugyanis a kőbányászat egyik hagyományos helyszíne, ahol több száz éve komoly kő kitermelés és feldolgozás történik. A tanács azt reméli. Tamás Sándor hozzátette: a háromszéki önkormányzat minden képviselője, pártállástól függetlenül támogatta a tőkeemelésről és kőbánya vásárlásáról szóló határozatot, hiszen gazdasági számítások támasztják alá, hogy ha jó gazdaként tevékenykednek az anyagi hasznot hoz a megyei tanácsnak, illetve az alárendeltségében lévő intézményeknek. (slagerradio)

Kovászna megye
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális