2024. március 29. péntekAuguszta
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Augusztus 27-től lehet regisztrálni a XXVIII. Közgazdász Vándorgyűlésre

 utolsó frissítés: 18:32 GMT +2, 2019. augusztus 26.

Idén 28. alkalommal szervezi meg az RMKT éves Vándorgyűlését, ezúttal Csíkszeredában. Az október 4 és 6 között zajló esemény fő témája a ,,Sikeresség és Jövőképesség”.
 
Felsorakozó szekcióülésein a XXVIII. Vándorgyűlés olyan felmerülő kérdésekre igyekszik választ keresni melyeket a globalizáció által rohamosan gyorsuló elvárások eredményeztek.

Az idei programsorozat olyan alternatívákat próbál majd keresni, melyek által meglévő technológiáink használata hatékonyabbnak bizonyúlhat, elérvén vállalkozóink gyors fejlődését és fellendülését.

A Vándorgyűlés meghívott szakértői segítségével ezúttal hat tematikus szekcióján belül körüljárja : a Jövőképesség és sikeresség kérdéskörét mint társadalmi mint pedig gazdasági vetületeket szem előtt tartva. Egy másik szekció az  eredményes és sikeres női vállalkozók példáit probálja meg bemutatni a  Sikeres nők, női sikerek címmel.

A virágzó sikeres helyi üzleti vállalkozások üzleti folyamatairol, a sikerhez vezető utón találhatú buktatokról  tárgyal majd Helyi sikerek szekció. A régió gazdasági szereplői számára elérhető erőforrások bemutatásával foglalkozik majd  a Székelyföldi erőforrások-ról szoló szekció.

Szekció amihez mintegy szervesen kapcsolódik a Pénzügyek szekció ahól a meghívottak a pénzpiac aktuális lehetőségeiről beszélnek majd, lehetőségek amelyek hozzássegjtheti a gazdasági élet minden szereplőjét egy sikeressebb jövőképhez. A 2019-es XXVIII-ak Vándorgyülés szekcióinak egyik ujdonsága a Sportgazdaságtan szekició amely keretén belül a meghívottak azt probálják meg bemutatni, hogy milyen módon lehet egy sikeres gazdassági szereplő egy sportklubb, egy akadémia. Milyen módon járulhat, hozzá egy sikeresen müködő sportklubb egy adott régió gazdasági fejlődéséhez.
 
A rendezvény ünnepi momentuma idén sem maradhat el, melynek során egy olyan erdélyi közgazdászt részesítnek elismerésben, kinek példaértékű munkássága elősegítette a helyi magyarság szakmai fejlődését.
 
A Romániai Magyar Közgazdász Társaság éves legnagyobb eseményének fő célja lehetőséget nyújtani résztvevőinek a kapcsolatépítésre és fejlődésre valamint új tapasztalatok és ötletek szerzésére.

A Vándorgyűlés egyre több jelenlévőt tudhat magáénak, az átlagos résztvevői szám az utobbi években meghaladta a 250 résztvevőt akik mind hazai mind pedig nemzetkőzi közgazdász társadalomból kerültek ki. A szakmai részt vevőkön kivül mindig jelentős számú a rséztvevők között az adott régió és nemcsak, gazdasági szereplői valamint az akadémiai körökből való résztvevők is a rendezvényen így remek lehetőség adódik a kapcsolatteremtésre, a tudományos és üzleti tapasztalatcserére.
 
A hallgatósag az idén is számos hazai valamint külföldi gazdasági szakember, oktatási, kutatási, vállalati, kormányzati, jegybanki és más szakterületekről származó előadó prezentációján keresztül követkeheti a sikerrességhez és jövőképességhez kapcsólt gondolatokat. Mintegy ujdonságként az idén a sport berkeiből hallhatunk néhány igént érdekes és tartalmas előadást az adott témával kapcsolatosan. (közlemény)


 

közgazdászgyűlés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális