2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,567.68(-0.35%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Trump szerint jól haladnak a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások

 utolsó frissítés: 16:51 GMT +2, 2019. április 05.

A Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások jól haladnak, de Amerika csak "nagyszerű megállapodást" hajlandó aláírni - mondta Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban újságíróknak, néhány órával azelőtt, hogy fogadta Liu He kínai miniszterelnök-helyettest.

"...remekül haladnak a tárgyalások" - fogalmazott Trump.

Washington és Peking hónapok folytat kereskedelmi vitát: az Egyesült Államok a kínai gazdasági és kereskedelmi gyakorlat gyökeres megváltoztatását, Kína pedig a termékeire kivetett amerikai vámok eltörlését akarja elérni.

A The Wall Street Journal című lap csütörtöki elemzése szerint a tárgyalások végső szakaszba jutottak. Igaz, Myron Brilliant, az amerikai Kereskedelmi Kamara alelnöke azt nyilatkozta a lapnak, hogy arra számítanak, a héten még nem születik meg az eredetileg március végére várt megállapodás.

A Trump-Liu találkozó előtt jelentette be a tekintélyes bostoni műegyetem, a Massachusetts Institute of Technology (MIT), hogy megszakít minden kapcsolatot a kínai Huawei telekommunikációs óriáscéggel és annak amerikai leányvállalatával. A Huawei ellen az amerikai hatóságok vizsgálatot folytatnak az Irán ellen hozott szankciók megsértésének gyanúja miatt.

Csütörtökön Alex Solomon helyettes államügyész egy New York-i bíróságon elmondta: szövetségi engedéllyel végzett titkosszolgálati megfigyelés nyomán bizonyítékokat gyűjtöttek arra, hogy a Huawei valóban megsértette az Irán elleni amerikai szankciókat. Solomon közölte: az amerikai kormányzat csütörtökön bírósági úton értesítette a Huaweit is a megfigyelésekről és a bizonyítékokról. (mti)

KínaDonald TrumpAmerika
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális