2021. október 16. szombatGál
EUR = 4.9484 RON
USD = 4.2646 RON
HUF = 1.3760 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,711.06(-0.13%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Székelyudvarhelyen indít posztgraduális informatika és szoftverfejlesztés képzést a BBTE

 utolsó frissítés: 13:03 GMT +2, 2019. február 26.

Magyar nyelvű posztgraduális képzési programot indít a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Székelyudvarhelyen. Az Oktatási Minisztérium által akkreditált program átképzési lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére. Hasznos lehet a képzés azok számára is, akik már az IT-szakmában (vagy kapcsolódó doméniumban) tevékenykednek, de nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel ezen a szakterületen. A posztgraduális képzésre olyan személyek jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek valamilyen felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott ennek megfelelő oklevéllel.

A székelyudvarhelyi önkormányzat által küldött közlemény szerint a képzési szakemberek a BBTE Matematika és Informatika Kar egyetemi oktatói, akik a gazdasági szektorral is folyamatosan együttműködnek, és komoly fejlesztői tapasztalatokkal rendelkeznek. A program működtetői azt is ígérik, hogy a hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT-szektor képviselőivel.

A 18 hónapos képzési program 3 félévre tagolódik. Az első két félév 12 modulra (6–6 tantárgy) épül. A 2019 márciusában szervezett felvételire 25 helyet hirdettek meg. A felvételi egy logikai feladatokból álló, az algoritmikus gondolkodási készséget felmérő teszt lesz, kiegészítve számítástechnikai általános műveltségi kérdésekkel. A képzés hivatalos weboldalán mintafeladatok is elérhetőek.

A tandíj 2 500 lej szemeszterenként, a partnerszervezetek és cégek által ugyanakkor ösztöndíj lehetőséget is biztosítanak.

A beiratkozáshoz online előjelentkezés szükséges az egyetem weboldalán keresztül, ennek határideje március 14. A személyes beiratkozás Kolozsváron, az egyetem székhelyén történik március 15–19. között. Elegendő számú igénylés esetén a U-Hub március 16-án csoportos utazást is szervez a jelentkezőknek, melyhez regisztráció szükséges a közösség weboldalán. A felvételire március 23-án kerül sor Székelyudvarhelyen, majd ezt követően áprilistól indul az oktatás.

Az érdeklődők minden képzéssel kapcsolatos információt megtalálhatnak a Matematika és Informatika Kar weboldalán (www.cs.ubbcluj.ro), illetve a U-Hub honlapján (u-hub.ro), és a szervezőkhöz is fordulhatnak kérdésekkel a posztgrad@cs.ubbcluj.ro email címen.

A képzés a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program támogatásával, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel és a Harghita Business Centerrel partnerségben valósul meg, így az első évfolyam Székelyudvarhelyen indul.

Közvetlen hivatkozások a képzés weboldalaira itt és itt. (közlemény)

informatika
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális