2021. február 28. vasárnapElemér
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0209 RON
HUF = 1.3497 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,201.85(-0.76%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Bezár és száznál is több alkalmazottat bocsát el egy sepsiszentgyörgyi készruhagyár

 utolsó frissítés: 11:17 GMT +2, 2019. február 20.

Elbocsátja 150 alkalmazottjának zömét egy sepsiszetngyörgyi cég. Az alsóneműk gyártására szakosodott Rouleau Guichard Roumanie Kft. készruhaipari üzemtől elküldött dolgozók egyhavi bruttó bért kapnak végkielégítésként - írja a Háromszék.

Kelemen Tibor, a Kovászna megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az általa vezetett ügynökségnek kötelessége figyelemmel követni, hogy biztosítják-e az elbocsátott munkasok jogait, illetve felvilágosító találkozókat fognak szervezni az elbocsátandó személyekkel. "Az érintettek között vannak gyermeknevelésen lévő nők, betegszabadságon lévő munkások, nyugdíjazáshoz közel állók, ezekről pedig külön-külön tárgyalni kell" – szögezte le Kelemen.

Az igazgató értesülései szerint a cég azt tervezi, hogy a legjobban teljesítő 40–50 munkatársat felkéri, Sepsiszentgyörgy helyett a négyfalusi gyárban dolgozzanak tovább, és megtérítené az ingázás költségeit számukra. Az igazgató szerint azonban erre nem igazán hajlanak a helyiek.

Arról éppen kedden közöltünk cikket, hogy az erősen emelkedő munkaerőköltségek és a munkaerőhiány miatt nincsenek könnyű helyzetben a háromszáki készruhagyárak. Az elmúlt napokban két külföldi tulajdonban levő, jelentős hazai ruhaipari vállalat is bejelentette, hogy kivonul az országból: a svájci Rieker Lugoson és a HanesBrand Arad mellett szünteti be a tevékenyéségét. (háromszék)

Sepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális