2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,480.18(0.81%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Románia autópályákat akar! üzenettel tölti meg az országot egy román vállalkozó

 utolsó frissítés: 17:25 GMT +2, 2019. február 15.

Egy sikeres román vállalkozónak, a Spartan étteremláncot létrehozó suceavai Ștefan Mandachinak úgy tűnik, már tele van a hócipője a folyamatos ígérgetésekkel, és úgy döntött, teleplakátolja az országot egy egyszerű üzenettel: "Románia autópályákat akar!".

Mandachi blogbejegyzése szerint 3 millió ilyen plakátot nyomtattak ki, és szintén több millió olyan szalvétát is, amelyeken ez az üzenet lesz olvasható. A plakátok tulajdonképpen az éttermeikben használt tálcákra kerülnek rá, a szalvétákat pedig szintén a vállalathoz tartozó éttermek kapják majd meg olyan logisztikai cégektől, amelyek, ahogy Mandachi fogalmaz, "olyan utakon közlekednek, mint amilyenek Bosznia-Hercegovinában vannak".

Az ügyesen felépített kampányt Mandachi blogbejegyzése teszi még hitelesebbé, amelyben a vállalkozó leírja, hogy 41 éttermük van az országban, a jelenlegi úthálózat viszont a szállítás rendkívül nehézzé és drágává is teszi. "Suceavában élek, vannak embereim viszont, akik Turnu Severinben vagy Konstancán dolgoznak, és akikkel sajnos még nem volt alkalmam kezet fogni" - írja, majd az is hozzáteszi, hogy a Târgu Jiu és a Botoșani közötti távolságot, a közlekedési szabályokat betartva, nem kevesebb mint 15 óra alatt lehet megtenni.

A vállalkozó elmondása szerint tulajdonképpen az okozza a dühét, hogy a szállítási tárca ígéretei alapján Suceava 2026-ban csatlakozhat a hazai autópálya-hálózathoz. "Ha én azt mondanám valamelyik alkalmazottamnak, hogy 2026-tól fogok számára jobb körülményeket és magasabb fizetést biztosítani, akkor azonnal otthagyna engem" - írja kissé tendenciózúsan a vállalkozó, aki azt is megígéri a bejegyzésében, hogy az üzenete nem csupán a Spartan éttermeiben lesz olvasható. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing