2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Megjelentek a székelyföldi mezőgazdasági nagyberuházásokat támogató pályázati felhívások

 utolsó frissítés: 19:13 GMT +2, 2018. december 19.

A Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Kelemen Hunor szövetségi elnök november 9-i találkozóján közösen bejelentett terveknek megfelelően, a székelyföldi gazdaságfejlesztési program részeként, a Pro Economica Alapítvány közzétette a mezőgazdasági feldolgozóipar támogatására kiírt pályázati felhívásait.

A programban a Hargita, Kovászna és Maros megye területén bejegyzett kis- és középvállalkozások pályázhatnak majd a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozásához kapcsolódó induló regionális beruházásokra.

Az RMDSZ elnöke rámutatott: a program azokat a területeket erősíti, ahol a mezőgazdaságban dolgozók, a kis- és közepes vállalkozások munkájukat kifejtik, ez által közvetlenül járul hozzá a térségben élő közösségek megerősítéséhez, egzisztenciális körülményeik javításához és a helyben történő boldogulásukhoz. "Fontosnak tartjuk, hogy a közösség, minden egyes egyén, család és vállalkozás tervezni tudjon, előretekinteni: a magyar kormány támogatásával megvalósuló gazdaságfejlesztési program Erdély gazdasági fejlődéséhez járul hozzá" – nyomatékosított a kiírás kapcsán Kelemen Hunor.

A program a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul, illetve a megvalósuló beruházások hosszú távú munkahelyeket és gazdasági tevékenységet hoznak létre Románia területén, ami az egész országot erősíti. 

A pályázati feltételekről a Pro Economica Alapítvány honlapján érhető el bővebb információ. (rmdsz-tájékoztató)

pályázat
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális