2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A kolozsvári önkormányzat meghosszabbítja az élelmiszer-értékjegyek kérvényezésének határidejét

 utolsó frissítés: 10:12 GMT +2, 2018. november 20.

Október 19-ről december 7-ig hosszabbította meg az Élelmiszerek (Alimente) nevű szociális programja keretében osztott élelmiszerjegyek igénylésének határidejét a kolozsvári önkormányzat. A határidő meghosszabbításara azért volt szükség, mert nagyon sok potenciális kedvezményezettnek nem sikerült idejében benyújtania az igénylését, írja az önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Ahhoz, hogy az értékjegyet megkapják, az igénylőknek a jövedelmüket igazoló és egyéb, személyes dokumentumok mellett egy formanyomtatványt kell kitölteniük, amelyet megtalálnak a polgármesteri hivatalnál, illetve a Szociális és Egészségügyi Igazgatóságnál (cím: Venus u., szám nélküli ingatlan). A támogatásra jövedelemtől függetlenül a családon belüli erőszak áldozatai, az emberkereskedelem áldozatai, a súlyos fogyatékkal, rokkantsággal élők jogosultak, írja a közlemény.

A közlemény beszámolója szerint támogatást továbbá azok a nyugdíjasok, szociális vagy családi segélyben részesülők, illetve munkanélküliek (függetlenül attól, hogy részesülnek vagy sem a munkanélküli segélyben), rokkantak, veteránok, háborús özvegyek, deportált személyek, rabok, politikai üldözöttek, forradalmárok vagy árvák igényelhetik, akik családtagonként havonta legtöbb 786 lejes jövedelemmel rendelkeznek. Ha egyedülálló személyekről van szó, a havi jövedelem nem haladhatja meg az 1082 lejt. (közlemény)

önkormányzatKolozsvárélelmiszer
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális