2021. október 20. szerdaVendel
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.2444 RON
HUF = 1.3745 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,707.68(0.31%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Az Instagram alapítóinak is elege lett a Facebookból, távoznak

 utolsó frissítés: 13:07 GMT +2, 2018. szeptember 25.

Lemondanak, és a következő hetekben elhagyják a vállalatot az Instagram alapítói - írja a New York Times. Az eddigi vezérigazgató, Kevin Systrom, és Mike Krieger technológiai igazgató közleményt tettek közzé, amelyben azt írják, hogy egyelőre pihenőre mennek, aztán majd egy újabb projektbe kezdenek.

Az Instagram a Facebook tulajdonában van. A startupot 2010-ben alapították, a Facebook két év múlva 2 milliárd dollárt fizetett érte. Amikor felvásárolták a startupot, a Facebook autonómiát ígért az Instagram vezetőinek. A Techcrunch szerint viszont ez az autonómia idővel folyamatosan csökkent, és ezzel magyarázható a vállalat alapítóinak mostani döntése is. Az egyik állandó vita például amiatt tört ki a két cég vezetői között, hogy mennyire legyen átjárás a két platform között.

A hírrel kapcsolatban az Index mutat rá arra, hogy nem az Instagram alapítói az elsők, akik kiszállnak a Facebookhoz köthető vállalatbirodalomból. Áprilisban Jan Koumnak, a Whatsapp társalapítójának lett elege a Facebookból, saját bevallása szerint is a Cambridge Analytica ügy miatt telt be nála a pohár. A Whatsapp másik társalapítója, aki egyébként már jó ideje távozott, a botrány kirobbanása után arra kérte az embereket, hogy töröljék a Facebook profiljukat. (techcrunch, index)

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális