2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Saját céget nyitott Romániában az Apple

 utolsó frissítés: 14:44 GMT +2, 2018. szeptember 20.

Leányvállalatot hozott létre Romániában a világ legértékesebb vállalata, az Apple. A döntés azért is meglepetés, mert a romániai piacból azért igencsak nagy szeletet magáénak tudó Apple Kelet-Európában többnyire az iStyle és a Noumax cégek által értékesíti termékeit.

Az újonnan alapított Apple Sales Romania Kft. alaptőkéje 1 000 lej. Tulajdonosai két ír vállalat, az Apple Distribution International és az Apple Sales. A vállalat még egyelőre nem közölt arról részleteket, hogy milyen szerepe lesz az új cégnek az értékesítésben. Így csak találgatni lehet arról, hogy az amerikaiak arra készülnek-e, hogy néhány nagyobb Apple boltot nyitnak a fővárosban és az ország más jelentősebb városaiban, illetve a meglévő értékesítési hálózatot milyen mértékben befolyásolja az új döntés.

Az Apple évente 300 ezer iPhone értékesít Romániában.

Az amerikai óriásvállalatnak 25%-os a részesedése Romániában a mobiltelefonokra költött összeg alapján, míg a számítógépek esetében ugyanez az arány 6%. (zf)

Apple
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)