2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A Vodafone bejelentette, hogy robotokra cseréli a romániai alkalmazottak egy részét

 utolsó frissítés: 17:12 GMT +2, 2018. szeptember 17.

A Vodafone leendő vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalatcsoport 1 700 személyt fog elbocsátani ebben a pénzügyi évben, köztük olyan személyeket is, akik a telekommunikációs vállalat romániai szolgáltató-központjaiban dolgoznak - írja a Financial Times.

Nick Read, aki hivatalosan a következő hónaptól lesz csak a vállalat vezérigazgatója, a tervezett elbocsátásokkal kapcsolatban elmondta, hogy az egyiptomi, indiai és romániai szolgáltató-központokban dolgozók 8%-ától fognak megválni.

Azért döntöttak az alkalmazottak számának csökkentése mellett, mert így 8 milliárd euróval tudják csökkenteni a kiadásaikat, illetve több típusú, úgynevezett backoffice munkát már robotokra és a munkameneteket könnyítő szoftverekre is rá tudnak bízni.

Az elbocsátásokkal kapcsolatos részleteket novemberben fogják bejelenteni, a pénzügyi eredmények közzétételével egyidőben.

A Vodafone Romániában több szolgáltatásközpontot is működtet. A Vodafone Romania Technologies átlagosan 1 543 alkalmazottat foglalkoztatott 2017-ben, a Vodafone Shared Services Romaniánál átlagosan 238-an dolgoztak tavaly.

A Vodafone pénzügyi szempontból egyébként nincs a legjobb helyzetben, ezért a vállalat vezetői célul tűzték ki, hogy 31 milliárd dollárral csökkentsék a cég adósságát. Nemrég az is szóba jött, hogy a vállalat a telekommunikációs szolgáltatásokhoz szükséges mobiltelefonos térerőt biztosító tornyokat fog eladni ahhoz, hogy csökkentse adósságát. (ft)

Vodafone
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális