2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Vasárnap nyújtja be a PNL a költségvetési tervezethez kapcsolódó módosító javaslatait

 utolsó frissítés: 16:57 GMT +2, 2017. december 08.

A Nemzeti Liberális Párt törvényhozói vasárnap nyújtják be módosító javaslataikat a költségvetési tervezethez - közölte Raluca Turcan, a PNL első alelnöke, aki szerint Románia "gyors lépésekkel halad a válság felé." 

Sajtótájékoztatóján Turcan beszámolt arról, hogy a PNL módosító javaslatait már megszövegezték, vasárnap nyújtják be, és hétfőn ismertetik. "Románia meglátásom szerint már félig gazdasági válságban van. Gyors léptekben közeledünk egy válság felé, ezért olyan módosító javaslatokat fogunk bejelenteni, amelyek prioritást jelentenek az ország szempontjából és kiigazítják a kormány hibás költségvetési elképzeléseit" - jelentette ki a liberális párti politikus. 

Turcan úgy vélekedett, ha a két kormánypárt nem vesz tudomást a helyzet súlyosságáról, akkor a legtöbb helyi közigazgatás "óriási anyagi nehézségekkel fog szembesülni", sőt, a szegényebb településeken akár az is megtörténhet, hogy fizetésképtelenné válik az önkormányzat. 

"Mindannyian szeretnénk a nyomára bukkanni a 2017-es év gazdasági növekedésének, de nem találjuk! Nem találjuk sem a költségvetésben, sem a beruházásokban, sem a fizetésekben, sem a lakosság életszínvonalának növekedésében. Európa tigrise voltaképpen csak egy éhes és sovány állat" - fogalmazott Raluca Turcan. (agerpres)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális