2021. október 19. keddNándor
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2724 RON
HUF = 1.3714 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,669.78(-0.32%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Hozzánk is megjött a Facebook piactere

 utolsó frissítés: 13:31 GMT +2, 2017. november 08.

Bizonyára ma délelőtt már nagyon sokatoknak feltűnt, hogy új alapfunkcióval, a Marketplace online piactérrel bővült a Facebook. Arról, hogy Románia mellett hány országban vált szintén elérhetővé a közösségi oldal új felülete, a Facebook egyelőre nem közölt részletes információkat.

Az újításnak számos előnye van a hagyományosnak számító apróhirdetési oldalakkal, sőt még a különböző Facebook-csoportokkal szemben is. Egyrészt gyakorlatilag mindenki potenciális felhasználó, aki fent van Facebookon, és a profiloknak köszönhetően könnyebb ellenőrízni az eladókat is, és kiszűrni, ha esetleg valaki gyanús. Másrészt a kommunikáció, az adás-vétel során létrejövő egyezség megkötése, és a részletek megbeszélése is sokkal gördülékenyebb, főleg a közösségi oldal messengerének köszönhetően.

A szolgáltatás így néz ki desktopon.

Így pedig mobilon.

A Facebook a szolgáltatást egyébként tavaly októberben indította. A közösségi oldalon belül létrehoztak egy olyan online piacteret, ahol a felhasználók adhatnak-vehetnek, tulajdonképpen bármit. Tavaly ősszel első körben még csak négy országban vált elérhetővé a szolgáltatás, idén augusztusban újabb 17 országban jelent meg a frissítés - köztük Magyarországon -, most pedig Romániában is elérhető. A bővítés miatt a hazai apróhirdetési oldalak valószínűleg lesznek álmatlan éjszakáik, hiszen a Facebook a kölönböző adok-veszek csoportokkal és megoldásokkal eddig is rendkívül sok "tramzakciót" vett el tőlük.

Az apróhirdetési oldalaknak valószínűleg az Egyesült Államokban elért statisztikák is aggodalomra adhatnak okot. A Facebook legfrisebb elérhető mérései szerint csak májusban 18 millió új eladásra kínált eszközt töltöttek fel a felületre, és a trendek komoly emelkedést mutatnak az USA-ban.

És ha már az újításoknál tartunk, akkor érdemes azt is megjegyezni, hogy a Facebook messengerének pénzátutalásos funkciója mától két európai országban is elérhető, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. (hírszerk.)

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális