2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,567.68(-0.35%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Grindeanu a magánnyugdíjak államosításáról: nincs valóságalapja a botránynak

 utolsó frissítés: 09:13 GMT +2, 2017. április 14.

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt nyilatkozta csütörtökön, hogy a magánnyugdíjak kezelésével kapcsolatos botránynak "nincs valóságalapja", csupán egy "politikai versenytárs", vagyis Cătălin Predoiu indította el ezt a témát.

"Csalódottan veszem tudomásul, hogy egyesek így politizálnak, amúgy az ilyenfajta politizálást a tavalyi év végén büntették a román választók" - nyilatkozta a kormányfő. Grindeanu megerősítette a pénzügyminiszter által is napok óta hangoztatott állítást, miszerint nem volt szó a kormányon belül a magánnyugdíjak államosításáról.

"Nem állt szándékunkban és nem volt erre vonatkozó beszélgetésünk. Az állam a rendelkezésére álló eszközökkel - akár vizsgálóbizottság, vagy a pénzügyi felügyelet, vagy a pénzügyminisztérium révén - büntetni fogja azokat, akik nyilvánosság előtt terjesztik ezeket a szóbeszédeket és bizalmatlanságot keltenek az emberekben. Nem lehet pletykákkal játszadozni, amelyek kihatással lehetnek a piacra. Ezt meg kell érteniük a politikusoknak is, akik lehet, hogy belső harcot folytatnak, ahogyan a Nemzeti Liberális Párt, de nem használhatnak fel ilyen témákat pusztán azért, hogy a politikai jelenlétüket indokolják" - nyilatkozta a kormányfő, aki hangsúlyozta, hogy egy teljesen alaptalan, hamis pletykáról van szó a magánnyugdíjrendszer államosításával kapcsolatosan. (agerpres)

biztosító
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac