2020. november 28. szombatStefánia
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Lázár János hamarosan meglátogatja az Igazi Csíki Sör gyártóját, és hasznos jótanácsokkal fogja ellátni

 utolsó frissítés: 15:08 GMT +2, 2017. március 03.

Hamarosan Erdélybe utazik és hasznos jótanácsokkal fogja ellátni az Igazi Csíki Sör gyártóját - jelentette ki Lázár János a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter egy tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen arról kérdezték, hogy hol tart az csíkszentsimoni gyártó ügye, illetve sikerült-e rendezniük a vitát a Heinekennel.

Lázár elmondta, utoljára szűk egy hónapja találkozott a Heineken magyar képviseletének vezetőivel és a holland nagykövetség munkatársaival. Lázár a találkozót követően, amelyen elmondása szerint vendégei "az asztalt verték", szólította fel Hódmezővásárhely lakosait a holland sörgyártó termékeinek bojkottjára.

Lázár azt is elmondta, hogy bár azóta nem találkozott a vállalat képviselőivel, kapott tőlük egy levelet, amelynek tartalmáról viszont nem árult el részleteket.

A Marosvásárhelyi Táblabíróság január végén hosszú pereskedés után jogerősen helyt adott a Heineken Románia keresetének, és az Igazi Csíki Sört gyártó vállalatnak megtiltotta a Csíki Sör márkanév használatát. A csíkszentsimoni gyártó nemrég bejelentette, hogy átmenetileg Igazi Tiltott Sörre változtatja a termék nevét. (hvg.hu, hírszerk.)

sör
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális