2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Dragnea szerint a költségvetés csak a jobboldali- és a Cioloș-kormányokhoz viszonyítva optimista

 utolsó frissítés: 15:54 GMT +2, 2017. február 15.

A képviselőház elnöke, Liviu Dragnea szerint a 2017-es évi állami költségvetés optimstának tűnhet a Cioloş-kormányhoz viszonyítva, de nem a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányzásaihoz képest.

"Ha abból indultunk volna ki, hogy a mi kormányunk sem hív le semmit az európai alapokból, akkor természetesen nem lenne megalapozott ez a költségvetés. Johannis úr ugyanúgy közelíti meg a kérdést, mint a PDL jobboldali kormányai, vagy a szakértői kormány, éspedig a megszorítások modelljére alapozva. Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy a megszorításokon alapuló költségvetés nem vezetett egyértelműen a fejlődéshez, hanem éppen ellenkezőleg" - mondta a PSD elnöke a România Actualităţi rádió műsorában.

Hozzátette: a Ponta-kormányok adócsökkentő intézkedései és a fejlesztésben eszközölt befektetések gazdasági növekedést eredményeztek.

Klaus Johannis államelnök azt nyilatkozta kedden, hogy a 2017-es évi állami költségvetés véleménye szerint problémás és kockázatos. "Úgy tartottam korrektnek, hogy megismerjem a kormány álláspontját, mielőtt döntést hoznék a törvény kihirdetéséről vagy a parlamenthez való visszaküldéséről. Az első benyomásom a költségvetésről, hogy problémás és kockázatos. Véleményem szerint túlbecsült bevételeket vetít elő, másrészt a tervezett kiadások is nagyon nagyok. Reális veszélye van annak, hogy túllépjük a 3%-os hiányküszöböt. Aggódom" - mondta Johannis a Sorin Grindeanu kormányfővel és Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel folytatott keddi megbeszélést követően. (agerpres)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális