2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Erdei-Dolóczki: az RMDSZ csak akkor szavazza meg a költségvetést, ha elfogadják a módosító javaslatait

 utolsó frissítés: 16:29 GMT +2, 2017. február 06.

Az RMDSZ-frakciók a költségvetésről szóló általános parlamenti vitát követően hoznak döntést arról, hogy támogatják-e a tervezetet, miután lezajlik a benyújtott módosító javaslatokról szóló szavazás is - nyilatkozta hétfőn Erdei-Dolóczki István képviselő.

"Attól függően hozunk döntést, hogy miként alakul a vita a módosításokról, illetve elfogadják-e az RMDSZ kiegészítő javaslatait" - nyilatkozta a képviselő a parlament plenáris ülésén, amelyen az idei költségvetést vitatják meg.

Megjegyezte, hogy a költségvetés "csaknem minden fejezetében" növekedést irányoz elő. "Csaknem minden fejezet bővüléssel számol. Ez egy jó kezdet. Azonban érződik a tervezeten, hogy sebtében állították össze, az indoklás egyes részeit aktualizálás nélkül átvették a korábbi évekből. A fő hitelutalványozók számos melléklete hibás vagy teljes egészében hiányzik. Egyes újonnan létrehozott minisztériumoknál eltérés figyelhető meg a kitűzött célok és a kiutalt pénzösszeg között" - magyarázta a képviselő.

Erdei-Dolóczki felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy "a költségvetés 815,2 milliárd lejes GDP-vel és 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, miközben az Országos Előrejelzési Bizottság őszi becslésében 807,4 milliárd lejes GDP-t és 4,3 százalékos gazdasági bővülést irányoz elő". (agerpres)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális