2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Már nem az Apple a világ legértékesebb márkája

 utolsó frissítés: 10:54 GMT +2, 2017. február 02.

Már nem az Apple a világ legértékesebb márkája, a Google átvette a vezetést a Brand Finance tegnap megjelent elemzése szerint. A stratégiai tanácsadó és márkaértékelő vállalat úgy számol, hogy az előző évhez képest a Google márkaértéke 24%-ot növekedett, így a vállalat 2011 után visszaszerezte az első helyet.

A listát eddig magabiztosan vezető Apple márkaértéke jelentősen, 145 milliárdról 107 milliárd dollárra csökkent. Az elemzésben azzal magyarázzák a visszaesést, hogy a cég már több éve visszaél a vásárlóinak a rajongásával az Apple termékek iránt, a Brand Finance szerint sem izgalmas új termékek, sem igazán innovatív technológiák nem jelentek meg az amerikai vállalattól az elmúlt években.

A lista harmadik helyén maradt az Amazon, negyedik az AT&T, ötödik a Microsoft. A Facebook (9.) márkaértéke 34 milliárdról majdnem duplájára, 62 milliárd dollárra nőtt. 


A legnagyobb mértékben a technológiai vállalatok márkaértéke mellett a kínai cégek tudtak a leginkább előrelépni. A Huawei márkaértéke például már magasabb, mint a Volkswagené. A teljes listát itt találjátok.

A dollárban kifejezett márkaérték kalkulációjához a Brand Finance a “royalty relief” metódust alkalmazza, amivel a márka használatáért elméletileg fizetendő licencdíjat lehet kiszámítani.

A másik jelentősebbnek számító márkarangsor, az Interbrands októberi listája szerint még az Apple volt az első a Google előtt.  (portfolio, hírszerk.)

Apple
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)