2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A 2017-es költségvetés szerepel a kormány napirendjén

 utolsó frissítés: 09:56 GMT +2, 2017. január 27.

A pénteki kormányülés napirendjén szerepel a 2017-es állami költségvetési törvény és az állami társadalombiztosítási költségvetési törvény tervezete.

A napirenden szerepel még, egyebek mellett, a 2017-2019-es pénzügyi-költségvetési stratégia, egy sürgősségi kormányrendelet, amely ösztönzi a kis- és középvállalkozások létrehozását, a kisiskolások meleg ebédjét biztosító kísérleti program alkalmazási módszertanának jóváhagyása és az európai alapok kezelésével foglakozó személyzetet ösztönző jogszabály módosítása.

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt nyilatkozta szerdán, hogy a kormány pénteki ülésén elfogadja az idei költségvetés tervezetét. Viorel Ştefan pénzügyminiszter azt mondta, hogy péntek este benyújtja a költségvetés tervezetét a parlamentbe.

Ugyancsak pénteken határozzák meg a parlament két házának házbizottságai a költségvetés elfogadásának rendjét.

A képviselőházi házbizottságot pénteken 12 órára hívták össze, ezt követően kerül sor a két házbizottság együttes ülésére.

Parlamenti források szerint a házbizottságok együttes ülésére közvetlen azután kerül sor, hogy a kormány elfogadja a költségvetés tervezetét és elküldi a parlamentnek. A tervezet először a szakbizottságokhoz kerül, és a házbizottságok meghatározzák a költségvetés elfogadásának rendjét. Előfordulhat, hogy a napirenden szerepeljen még Klaus Johannis államfő levelének megtárgyalása is, amelyet a büntető törvénykezés módosítása kapcsán kiírandó népszavazás ügyében küldött.

A 2017-es költségvetés tervezetéről itt írtunk részletesebben. (agerpres)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális