2020. november 28. szombatStefánia
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Drónokat fejlesztő székelyföldiek kerültek Kelet-Európa 100 leginnovatívabb vállalkozójának listájára

 utolsó frissítés: 13:15 GMT +2, 2016. november 17.

Lénárd András (az Igazi Csíki Sört gyártó Csíki Sörmanufaktúra tulajdonosa) és Bustya Attila, a Székelyföldön, Csíkszentsimonban található Spider Drone Security Kft. alapítói is felkerültek a New Europe 100 listára, amely Kelet-Európa leginnovatívabb vállalkozóit tartalmazza. Románia a rangsorban összesen 10 találmánnyal a negyedik helyet foglalja el, Lengyelország, Csehország és Szlovákia után. Magyarország ötödik.

A Financial Times szerint a New Europe 100 lista célja, hogy elismerje és szélesebb körben is bemutassa a globális szinten is hatást elérni képes ötleteket és gazdáikat, amelyek pozitív hatással lehetnek gazdaságra, tudományra, kultúrára és a helyi közösségekre. A székelyföldi Spider Drone Security alapítói annak a drónnak köszönhetően kerültek fel a listára, amely jelenleg a lebegés Guiness világrekordját tartja.

A sikeres rekorddöntési kísérletről itt számoltunk be képekben

Bustya Attila (balról a második) és Lénárd András (napszemüvegben)

Romániából egyébként kibertámadások ellen védő technológia, kormányzati adatokat és döntéseket könnyebben elérhetővé tevő projekt kitalálója is szerepel. Magyarországról intelligens sebészkés, kerekesszékes navigációs applikáció és kézhigiéniai eszköz feltalálói is felkerültek a listára. (hírszerk.)

sörinnováció
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac