2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Tortával ünnepelte a Blue Air új, Kolozsváron állomásozó repülőjét

 utolsó frissítés: 14:24 GMT +2, 2016. október 31.

Vasárnap estétől tovább bővült azon légitársaságok száma, amelyek repülőgépet állomásoztatnak a kolozsvári nemzetközi repülőtéren. A Blue Air egy 189 személy szállítására alkalmas Boeing 737-800-as géppel hatra bővítette működési telephelyeinek számát - jelentették be hétfőn reggel a kolozsvári repülőtéren tartott eseményen.

A Blue Air új, Kolozsváron állomásozó gépe.

A légitársaság Kolozsvárról 11 célállomást tesz elérhetővé a 2016/2017-es "évben", amelyek közül 5 új útvonal az innen utazók számára.  

 

A Blue Air idén júniusban érkezett meg Kolozsvárra, akkor beszámoltunk róla, hogy első körben Bukarestbe, Liverpoolba, és Dublinba tartó járatokat indítottak. Október 1-től a vállalat Kolozsvár-Temesvár-Jászvásár (Iași) vonalon kezdte meg a szállítást.

Nem újdonság az sem, hogy év végén a vállalat kínálata újabb útvonallal, a december 16-án induló Kolozsvár-Birmingham járattal bővül. Így Kolozsvár közvetlen légiforgalmi összeköttetésbe kerül az Egyesült Királyság második legnagyobb városával is.

Tudor Constantinescu, a Blue Air kereskedelmi igazgatója a hétfői eseményen elmondta, a 2017-es nyári szezon kezdetére a tervek szerint megérkezik a kolozsvári reptérre a vállalat második városban állomásozó gépe is, ezzel párhuzamosan pedig újabb bővülések lesznek a járatok számát illetően: március 26-tól Londonba (Luton), április 9-től a ciprusi Larnacába, április 10-től Nizzába, míg június 3-tól Hamburgba lehet utazni a társasággal. 

Marius Mînzat, Tudor Constantinescu és David Ciceo

Az eseményen az is elhangzott, hogy a közlekedési lehetőségeken túlmenően a vállalat Kolozsváron állomásozó gépe megközelítően 80 új munkahelyet teremt a városban, a repülő működtetéséhez köthető alkalmazottak miatt. "Kolozsvár az egyik új otthonunk. És nem csak azért jöttünk ide, hogy repülőjegyeket adjunk el, hanem azért is, hogy részese legyünk a kolozsvári gazdasági körforgásnak. A helyi közösségnek gazdasági és turisztikai jelentőséggel bír az új repülőgép, de célul tűztük ki azt is, hogy az újonnan létrejövő munkahelyeket 100%-ban helyiek töltsék be" - mondta Constantinescu.

David Ciceo, a repülőtér vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a Blue Airnek köszönhetően egyre nagyobb lesz a verseny a Kolozsváron jelen levő légitársaságok között. Példaként felhozta, hogy tegnap este alig pár óra alatt három légitársaságnak is indult járata a főváros fele: a Tarom, a Wizz Air és a Blue Air gépein összesen 400 személy utazott - hansúlyozta ki Ciceo.

Constantinescu azt is elmondta, hogy a Blue Air egy Romániában bejegyzett vállalat, így az általuk befizetett adók helyben maradnak. Ezért is különsen jó hír, hogy a vállalat becslései szerint idén 50%-kal nő az utasforgalmuk az előző évhez viszonyítva, és körülbelül 3,2 millió személyt fognak szállítani 2016-ban.

A Blue Air Kolozsvár mellett Bukarestben, Bákóban, Jászvásáron, Larnacán és Torinóban rendelkezik működési telephellyel. A kolozsvári bázisukat tortával ünnepelték. 

(hírszerk.)

Blue Air
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)