2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Felkészült a turistaidényre a brassópojánai síközpont

 utolsó frissítés: 18:00 GMT +2, 2016. október 29.

Műszaki szempontból készen áll a 2016-2017-es téli turistaidényre a brassópojánai síközpont - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a létesítmény ügyvezetője. Dorin Drăgoi szerint a 24 hóágyú beüzemelésre készen áll, ugyanakkor folyamatban van további öt ilyen szerkezet beszerzése. Az új hóágyúk várhatóan decemberben érkeznek Brassópojánára, ezeket a Farkas sípályánál (pârtia Lupului) tervezik elhelyezni, és akkor indítják majd be az ottani felvonót is.

A felvonódíj 3 százalékkal nő idéntől - tájékoztatott George Scripcaru brassói polgármester, hozzátéve: erről a helyi tanács október 31-i, hétfői ülésén fogadnak el határozatot.

A brassópojánai szánkópályának is saját hóágyúja lesz ettől az idénytől - mutatott rá Cornel Boeriu ügyintéző, hozzátéve: a pályán ettől az évtől kizárólag a helyszínen bérelhető szánkók használata engedélyezett, otthonról hozott szánkókkal nem lehet majd lecsúszni. "Amint megfelelő lesz a hőmérséklet, elkezdjük a hókészítést" - tette hozzá Boeriu.

Brassópojánán bemutatták pénteken a sajtónak azt a szórakoztatóközpontot, amelyet 31 millió lejes beruházásból létesített a Cenk alatti város önkormányzata. Az elöljáró szerint nagy szükség volt erre az üdülőtelepen, amely sok szálláshellyel rendelkezik, szabadidős foglalkozások tekintetében azonban szegényes volt a kínálata. 

A szórakoztatóközpontot december elején nyitják meg a nagyközönség előtt, többek között bowling-pályák, biliárdterem, játékterem, minikosárpálya, minifocipálya, minigolfpálya, több mászófal, több tiroli csúszda, illetve a fogyatékkal élő gyerekek kiszolgálására is alkalmas játszótér várja itt az üdülőtelep vendégeit. (agerpres)

Brassó
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális