2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Rendeződött a Brassó melletti reptér megépítéséhez szükséges telek tulajdonviszonya

 utolsó frissítés: 19:29 GMT +2, 2016. október 18.

Elfogadta kedden a képviselőház a vidombáki (Brassó megye) reptér megépítéséhez szükséges telek jogi helyzetét rendező törvényt - adja hírül közleményében a Brassó Megyei Tanács.

A jogszabály az állami tulajdonban levő és a brassói burgonya- és cukorrépa-kutató országos intézet kezelése alatt álló teleknek a Brassó Megyei Tanács tulajdonába való átutalásáról rendelkezik, illetve arról, hogy az eredetileg megszabott 5 évről 15 évre módosul a létesítmény kivitelezési határideje.

A tervezettel kapcsolatos képviselőházi vitán részt vett Ciprian Băncilă Brassó megyei prefektus, valamint a megyei tanács elnöke, Ioan Adrian Veştea is.

"Nagyon örülök, hogy a helyi hatóságok és a brassói szenátorok és képviselők közös munkájának eredményeképpen sikerült kimozdítani a holtpontról a megye legjelentősebb projektjének ügyét. Most már újraindíthatjuk a közbeszerzési eljárásokat például az irányítótorony megépítésére, és konkrétabb tárgyalásokat folytathatunk a potenciális befektetőkkel a jövendőbeli repülőtér működtetéséről" - idézi a közlemény a Brassó megyei tanács elnökét.

A telekátutalásról 2015-ben már szavazott a parlament, akkor azonban tévesen tüntették fel a dokumentumban a terület kataszteri adatait, ezért újabb törvényre volt szükség. A telek tisztázatlan tulajdonviszonya miatt tavaly óta stagnálnak a vidombáki nemzetközi repülőtér építési munkálatai.

A légi kikötő kifutópályája 2014-ben épült meg, a megyei tanács finanszírozásával. Szakértők szerint további 50 millió euróra lenne szükség az építési munkálatok befejezéséhez, ezt az összeget azonban a megyei tanács nem tudja előteremteni. A brassói önkormányzat idén júliusban jelezte, hogy betársul az építési munkálatok finanszírozásába. Májusban a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Kovászna Megyei Tanács is bejelentette, hogy hozzájárul a brassói repülőtér befejezésének költségeihez. (agerpres)

repülőtérBrassó
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális