2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A működtetők szerint a szépmezői ipari park lehetőségei verik a környék hasonló kínálatát

 utolsó frissítés: 09:55 GMT +2, 2016. október 06.

A Sepsiszentgyörgy melletti Szépmezőn épült 16,5 hektáros ipari park lehetőségei "verik" a környék hasonló kínálatát - jelentette ki Zsombori László, a létesítmény igazgatója. Szerinte a területek bére és a lehetőségek is előnyösebbek, mint a Brassó megyei hasonló létesítményekben. Az előnyök közé sorolta azt is, hogy a beruházók öt év után megvásárolhatják azt a területet, ahová építettek.

Kifejtette: tárgyalásokat folytatnak 3-4 helyi tőkéjű, IT-re és logisztikára szakosodott céggel.

Fotó: 3szek.ro 

Zsombori László elmondta: legtöbb két héten belül minden formai követelménynek eleget tesznek, és "gőzerővel" elkezdhetik a tevékenységet. Bejelentette: a helyi közigazgatásnak szándékában áll megduplázni az ipari park területét.

Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a cégek négyzetméterenként 1,6 euróért bérelhetnek területet, de ha eleget tesznek bizonyos követelményeknek, akkor ez az ár akár 0,6 euró/négyzetméterre is lecsökkenhet.

"Eleve azt mondtuk, hogy mi nem akarunk profitot termelni. Nekünk közvetett hasznunk származik abból, hogy az idetelepedő cégek munkahelyeket teremtenek és a kialakuló konkurencia miatt növekednek a fizetések. Ez az oka annak, hogy alacsonyak a bérleti díjak, sőt, a megtelepedő cégeknek nem kell sem terület- sem épületadót fizetniük" - részletezte a kamara elnöke.

Az ipari parkot a Regionális Operatív Program 75 százalékos társfinanszírozásával 24,6 millió lejből építették, és a számítások szerint 300 új munkahelyet generál majd.

Az ipari park szabályzata szerint legkevesebb ezer négyzetméter a bérelhető felület, de a terület nagysága, a beruházás típusa, a létrehozott munkahelyek arányában akár 20-60 százalékos kedvezményt biztosítanak. A jelentkező cégek számára feltétel, hogy Romániában legyenek bejegyezve, és legkevesebb 10 munkahelyet kell hogy létrehozzanak. (agerpres)

iparSepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális