2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Szombaton indulnak a Blue Air Temesvár-Kolozsvár-Jászvásár közötti járatai

 utolsó frissítés: 15:34 GMT +2, 2016. szeptember 30.

Három hazai nagyváros, Temesvár, Kolozsvár és Jászvásár között indít október elsejétől közvetlen járatokat a román érdekeltségű Blue Air diszkont légi társaság - közölte a Hotnews.ro pénteken.

A Blue Air egy évvel ezelőtt törte meg a Tarom nemzeti légitársaság monopóliumát a belföldi piacon, amikor beindította a Bukarest-Jászvásár járatot. Azóta a Romániában piacvezető Wizz Air is indított belföldi járatot a főváros és Kolozsvár között, a Ryanair pedig Bukarest-Temesvár útvonalon teremtett konkurenciát a Taromnak és azoknak a nyugati légi társaságoknak, amelyek temesvári megállóval közlekedtetnek Bukarestbe bizonyos járatokat.

Szombattól, fél évszázad óta először lesz közvetlen légi kapcsolat a Bánság, Erdély és Moldva régióközpontja között. A Blue Air egy Boeing 737-es gépet állít be erre az útvonalra, amely naponta repül a Temesvár-Kolozsvár-Jászvásár háromszögű útvonalon, háromszor egyik, négyszer pedig ellenkező irányban. A jegyárak 99 lejtől indulnak. 

A hazai légi közlekedési piacot a diszkont légitársaságok uralják: a Wizz Air tavaly 4,5 millió utast szállított, ami 35 százalékos piaci részesedést jelent. Második helyen a Tarom állami légitársaság áll 2,4 millió utassal, a Blue Air diszkont légitársaság volt a harmadik, 2 millió utassal. (mti, hotnews)

Blue Air
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)