2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,567.68(-0.35%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Hat hónapra befagyasztják a kötelező gépjármű-biztosítások árát

 utolsó frissítés: 12:36 GMT +2, 2016. szeptember 14.

Hat hónapra befagyasztják a kötelező gépjármű-biztosítások árát, a szerződéseket pedig ezentúl fél évnél rövidebb időre is meg lehet majd kötni - jelentette be Dacian Cioloș miniszterelnök a kormány szerdai ülésén. Hozzátette: a kormány sürgősségi rendeletet fogad el, amelyben a fuvarozók - szerinte jogos - követeléseinek túlnyomó része megtalálható.

Az elmúlt időszakban szinte mindennapossá váltak a fuvarozók forgalomlassító megmozdulásai, csütörtökre pedig országos tüntetést, a főváros és a megyeszékhelyek forgalmának megbénítását helyezték kilátásba, tiltakozásul amiatt, hogy - a piacvezető Astra és a Carpatica biztosító csődje nyomán - a kötelező autóbiztosítások ára átlagosan másfélszeresére, esetenként pedig többszörösére emelkedett az utóbbi évben.

A miniszterelnök elmondta, a sürgősségi kormányrendelet szerint a jövőben azoknak az autósoknak, akiknek bevonják a jogosítványát, vagy a gépjármű forgalmi engedélyét, lehetőségük lesz felfüggeszteni a biztosítási szerződést.

Közben a szenátus kedden elfogadta azt kötelező autóbiztosításra (RCA) vonatkozó törvénytervezetet, amelynek értelmében a Pénzügyi Felügyeletnek (ASF) kellene meghatároznia egy referenciaárat, és a különböző biztosítótársaságok ennek tiszteletben tartásával köthetik majd meg a szerződéseket. (mti, hírszerk.)

biztosító
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac