2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Két új iPhone-t és új okosórát mutatott be az Apple

 utolsó frissítés: 11:33 GMT +2, 2016. szeptember 08.

A nemzetközi sajtó nagyvonalakban egyetértett abban a tegnap esti Apple bemutató után, hogy a két új okostelefonnal és egy okosórával előálló vállalat olyan termékeket dobott piacra szokásos éves eseményén, amelyektől joggal remélhetik, hogy végre erőre kaphat a kaliforniaiak elmúlt időszakban megtapasztalt igencsak gyenge eladási és pénzügyi teljesítménye.

A bemutatót a Hvg.hu tudósítása szerint ezúttal is az üzleti szempontból fontos számok felsorolásával kezdték a vállalat képviselői. És ha az eszközeladás terén nem is teljesített a legjobban az Apple az elmúlt évben, az teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az online szolgáltatások terén továbbra is nagyon erős a cég. Az Apple Music egyetlen év alatt szerzett 17 millió fizetős felhasználót, de az is nagy löketet adhat a cégnek, hogy már 140 milliárd alkalmazásletöltés történt az App Store-ból.

Apple Watch Series 2

A bemutatón a vállalat számokkal támasztotta alá, hogy az Apple Watch a legnépszerűbb okosóra a világon. És ha a hagyományos okosórákat is figyelembe vesszük, akkor is csak a második helyre csúszik vissza az értékesíést tekintve. Csak a Rolex luxusóráinak köszönhetően tud nagyobb értékben eladni.

Így nem véletlen, hogy az amerikai cég új okosórával állt elő. Az Apple Watch Series 2 vízálló (50 méteres mélységig), új kétmagos processzort kapott, amely a fejlesztők szerint 50%-kal gyorsabb az elődjénél, és olyan grafikusgyorsítót, amely szintén többszörös teljesítményre képes az elődjéhez viszonyítva. Az óra már nem a telefon GPS-éről tájékozódik, ugyanis saját beépített GPS-t kapott. 

Fotó: Apple

Az okosórák árai természetesen brutálisak, 369 dollártól indulnak.

Új okostelefonok: iPhone 7 és iPhone 7 Plus

Az okosóra bemutatója után jöttek csak a leginkább várt termékek. Az Apple a várakozásoknak megfelelően két új okostelefont mutatott be, a kisebb méretű iPhone 7-et és a nagyobb iPhone 7 Plust. Az első szembetűnő újdonság a színválaszték: az ezüst, az arany és a rózsaarany mellett kétféle feketében is kapható lesz a készülék  

A telefonok víz- és porállóak, és azok a pletykák is beigazolódtak, amelyek szerint a nagymúltú jack dugaszokat lightning csatlakozóra cserélték. A telefon sztereó beépített hangszórókat kapott, és drót nélküli fülhallgatók is elérhetőek lesznek hozzá, igaz kicsit drágán, mintegy 160 dollárért.

A telefon kamerája f/1.8-as rekeszt és energiatakarékos csipeket is kapott. A telefon duplakamerája az Index szerint majdnem olyan jó, mint a Galaxy S7-nél. A felbontás maradt 12 megapixeles, és négy ledvaku segíti az éjszakai exponálást. A True Tone rendszer a mesterséges fényben való fotózásban segít. 

Fotó: Apple


Az árak az iPhone-oknál is elképesztően magasak lesznek: a 32 GB tárhelyű iPhone 7 650 dollártól kezdődik, az iPhone 7 Plust pedig 770 dollárért lehet megvásárolni. A telefonokat szeptember 9-től lehet előrendelni Amerikában, Romániában és Magyarországon szeptember 16-tól előrendelhetőek, szeptember 26-tól kaphatóak. (hvg.hu, index) 

Apple
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing