2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

A pénzügyi rekordokat is egymás után szállítja a Facebook

 utolsó frissítés: 15:40 GMT +2, 2016. július 29.

A földlakók közel negyedének már van Facebook-profilja, a felhasználók száma egyetlen év alatt 15%-ot bővülve elérte az 1,71 milliárdot, júniusban 1,13 milliárdra növekedett azok száma, akik napi szinten használják a szolgáltatást - írja a Wall Street Journal. A WhatsApp-ot és a Facebook Messengerét 1-1 milliárd ember, az Instagramot 500 millió felhasználó használja havi szinten. És ha a felhasználók számának elképesztő növekedése nem lenne elég, a Facebbok utolsó negyedéves pénzügyi eredményei is minden várakozást felülmúltak.

A közösségi háló 2016 második negyedévében 2 milliárd dolláros profitot termelt. Ez azért is kiemelkedően jó eredmény, mert a vállalat negyedéves nyeresége csupán féléve lépte át az 1 milliárd dollárt. A napokban közzétett eredmények hatására 5%-ot drágultak a Facebook-részvények, a vállalat piaci értéke már meghaladja a 353 milliárd dollárt.


A Világgazdaság szerint a jó pénzügyi eredmények annak is köszönhetőek, hogy egyre inkább úgy tűnik, telitalálat volt Zuckerbergék részéről, amikor a mobil eszközök hirdetési piacára kezdtek nagyobb hangsúlyt fektetni. Ezzel kapcsolatban lényeges adat, hogy a naponta Facebookozók 91%-a már valamilyen okos eszközről látogatja meg a profilját, a második negyedéves bevételek (6,44 milliárd dollár) 84%-a pedig a mobilos hirdetésekből származik.

A vállalat negyedéves jelentéséből az is kiderül, hogy a Facebooknál már a következő nagy stratégiai feladatra koncentrálnak, amelynek részeként egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a videótartalmakra. A tervek szerint a hírvonalat megjelenítő algoritmus a videókat előrébb fogja helyezni, Mark Zuckerberg pedig több bejegyzésében is írt már arról, hogy a vállalat szolgáltatásainak középpontjában elsősorban a videó áll. (wsj, vg.hu)        

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)