2021. december 3. péntekFerenc, Olívia
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Egyetlen weboldalon hozzák nyilvánosságra az állami intézmények kiadásait és bevételeit

 utolsó frissítés: 17:50 GMT +2, 2016. március 11.

A pénzügyminisztérium pénteken bemutatta azt az online felületet, amelyen a tervek szerint 13 700 közintézmény lesz köteles közzétenni a kiadásaikkal és bevételeikkel kapcsolatos információkat. A szaktárca a jövőben a közintézmények mellett az állami vállalatokra is ki fogja terjeszteni az intézkedést - írja a Mediafax.

Anca Dragu pénzügyminiszter a teljes költségvetési átláthatóságot célzó program bejelentése után elmondta, hogy a transzparencia mellett az állami pénzek hatékony elköltését és ellenőrzését is célozzák a platform indításával. "Gyakorlatilag minden romániai intézménynek kötelező lesz közzétenni a felületen a kiadásokkal és bevételekkel kapcsolatos adatokat" - jelentette ki Dragu.

A pénzügyminiszter hozzátette, két hónap múlva a platformon bárki számára elérhetőek lesznek a közintézmények számával és felépítésével, valamint az összevont jelentésekkel és költségvetésekkel kapcsolatos információk is. Azt is elmondta, hogy körülbelül 4 hónap múlva várható az állami vállalatok bevonása a programba.

Az oldal ide kattintva érhető el, alább pedig a platformot népszerűsítő videót nézhetitek meg:

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális