2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Harmadszor is megszervezik a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferenciát

 utolsó frissítés: 09:45 GMT +2, 2015. szeptember 21.

Idén szeptember 24. és 25. között a bálványosfürdői Grand Hotelben immár harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia. A székelyföldi, erdélyi régiót érintő számítástechnikai és információtechnológiai tematikájú szakmai konferencia szervezésében jelentős szerepet vállal a térségben működő IT&C vállalkozásokat tömörítő IT Plus Klaszter, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara IT és Telekom szakosztálya.

A harmadik alkalommal tartandó szakmai konferencia célja a régióban, illetve a nemzetközi piacon működő IT&C vállalkozások, szakemberek, oktatók közötti kapcsolati hálónak a kiépítése és ápolása, a legújabb ágazati trendek, sikeresen működő innovatív modellek bemutatása, az IT oktatás, önkormányzati valamint a vállalkozói szféra találkozása és nem utolsó sorban üzleti kapcsolatok kialakítása. Emellett fontos szerepet kap az e-egészségügyi, valamint a mezőgazdasági IT projektek bemutatása és fejlesztési lehetőségeinek a mikéntje.

A színes programkínálatból kiemelhető a csütörtök délutáni B2B találkozó, amelyet Enterprise Europe Network szervez, valamint a péntek délelőtti Elevator Pitch esemény, amely keretében közel húsz székelyföldi, erdélyi IT&C vállalkozás mutatja be egy rövid és interaktív előadás keretében a kínált szolgáltatásait, illetve termékeit.

A rendezvényre közel ötven előadót várnak, akik plenáris előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken vesznek részt. A magyarországi és erdélyi meghívottak között sokan jól működő és sokévi tapasztalattal rendelkező IT&C cégek vezetői, startupperek, közigazgatásban, fejlesztési, kommunikációs és információtechnológiáért felelős intézményekben, valamint szervezetekben tevékenykednek.

Szervezők céljai között szerepel, hogy a III. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia résztvevőinek a száma elérje a kétszázat és ne csak az IT területéről érkezzenek érdeklődők, hanem gyakorlatilag a térségben tevékenykedő gazdasági szereplők képviselői, vezetői, diákok, oktatók, közszférában dolgozók. A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az https://itpluscluster.ro/hu/registration2015 honlapján lehet megtenni, itt több lehetőség és szolgáltatás közül lehet választani.

A program az esemény Facebook-oldalán és az IT Plus Klaszter honlapján a  is megtalálható. (közlemény)

informatika
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing