2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Érthetetlennek tartja a csíkszeredai önkormányzat az Igazi Csíki Sör gyártójának vádjait

 utolsó frissítés: 11:00 GMT +2, 2015. augusztus 04.

A Csíki Sör Manufaktúra pénteken közösségi oldalán közzétett közleményében azt kifogásolta, hogy nem lehet jelen, és nem végezhet kereskedelmi tevékenységet a csíkszeredai városnapok alatt. Az Igazi Csíki Sör menedzsmentje a városvezetést tette felelőssé a kialakult helyzetért.

Antal Attila ideiglenes polgármester tegnap úgy nyilatkozott, az Igazi Csíki Sör képviselői megkeresték a városházát, és kijelölték azokat a helyeket a városban, ahol kereskedelmi tevékenységet folytatnának. A városháza ezt követően kibocsátotta a kereskedelmi engedélyt, valamint a szerződést is kidolgozta, a csíkszentsimoni sörgyár képviselői azonban ezt nem véglegesítették.

"Látszólag megértették, hogy a Szabadság téren egy más együttműködési szerződést kötöttünk, és velük előkészítettünk egy együttműködési szerződést, amely szerint ők a Pityókafesztiválon, a Domo előtt Igazi Csíki Sört árusítanak” - mondta Antal.

Az Igazi Csíki Sör gyártója pénteki közleményében azt is kifogásolta, hogy a városnapok fő támogatója a rivális, a Ciuc sört forgalmazó Heineken, illetve hogy a főtámogató a szerződésben kikötötte, hogy más sört nem lehet forgalmazni a városnapok központi helyszínén. Erre reagálva Antal Attila elmondta, a Heineken főtámogatóként 35 ezer lejjel járult hozzá a városnapok megszervezéséhez, a hozzájárulás nélkül szűkebb lett volna az ünnepség programjainak kínálata. (erdelyfm)

sör
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális